„Microsoft“, „Sony“ bei „Nintendo“ paskelbė, kad papildomi JAV muitai bus tikras smūgis žaidimų mėgėjams  (1)

Žaidimų konsolių kūrėjos „Microsoft“, „Sony“ ir „Nintendo“ suvienijo jėgas prieštaraudamos naujiems didesniems muitams importui iš Kinijos, tvirtindamos, kad tokie muitai padarytų jų produktus neįkandamais vartotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastabose, pateiktose JAV prekybos atstovui, trys bendrovės teigė, kad prezidento Donaldo Trumpo grasinimai įvesti papildomus muitus 300 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms iš Kinijos lemtų kainų kilimą JAV vartotojams.

„25 proc. kainų didėjimas lemtų tai, kad daugelis amerikiečių šeimų nebegalėtų sau leisti įsigyti žaidimų konsolių, kurias tikimės pasiūlyti rinkai šį atostogų sezoną“, – teigė bendrovės bendrame pareiškime, kuris buvo pateiktas birželio 17 dieną ir paskelbtas internete.

Bendrovės taip pat pridūrė, kad tie vartotojai, kurie pirks produktus nepaisydami didesnių kainų, galiausiai dėl muitų turės sumokėti bendrą 840 mln. JAV dolerių kainą.

Siūlomi muitai lemtų ir darbo vietų praradimą bei neigiamą 350 mln. JAV dolerių poveikį Jungtinių Valstijų ekonomikai.

Be to, bendrovės pareiškė, kad papildomi muitai būtų žalingi sektoriui ir pažymėjo, kad apie 96 proc. į Jungtines Valstijas importuotų vaizdo žaidimų konsolių pagaminamos Kinijoje.

„Muitai sukeltų didelius tiekimo grandinių sutrikimus, o tiekimas būtų visiškai perkeltas tik į Jungtines Valstijas ar trečiąsias šalis, taigi padidėtų išlaidos – kurios netgi viršytų numatomus muitus – produktams, kurie ir taip gaminami paliekant visai nedidelę maržą“, – teigiama pareiškime.

Bendrovės pridūrė, kad muitai „smarkiai padidintų išlaidas, kurios sumažintų vaizdo žaidimų konsolių, žaidimų bei paslaugų pardavimus, lemiančius šio rinkos segmento pelningumą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai (1)