Billas Gatesas apie Stevą Jobsą: jis skleidė tikrus kerus, kurie palaikė „Apple“ gyvybę  ()

Milijardierius technologijų giganto „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas tvirtina, kad velionis Steve'as Jobsas meistriškai „skleidė kerus“, kurie palaikė „Apple“ darbuotojų motyvaciją ir skatino juos dirbti ilgas valandas, rašo cnbc.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aš buvau tarsi smulkus burtininkėlis, nes jis skleidė kerus, o aš mačiau, kaip tie kerai užburia žmones, tačiau kadangi pats esu smulkus burtininkėlis, jo kerai manęs neveikė“, – sakė šiuo metu antras turtingiausias žmogus pasaulyje.

Nepaisant to, B.Gatesas nurodė, kad buvęs „Apple“ vadovas, nuo kasos vėžio miręs 2011 metais, buvo pavyzdys, kaip lyderystės įpročiai „neturėtų būti naudojami namie“.

Anot B.Gateso, nors labai paprasta atkartoti neigiamas S.Jobso savybes, „dar nesutikau nė vieno žmogaus, kuris jam prilygtų atsirenkant talentus ir juos taip smarkiai motyvuojant. Jis su savo kietu charakteriu įnešė neįtikėtinai pozityvių dalykų.“

S.Jobsas buvo išskirtinis tuo, kad kompaniją, kuri buvo kelyje į pražūtį, pavertė pačia vertingiausia pasaulio įmone, sakė B.Gatesas. „Pasaulyje tokių istorijų daug nebus“, – tikino jis.

Po S.Jobso mirties prie „Apple“ vairo persėdo dabartinis įmonės generalinis direktorius Timas Cookas. O birželio 27 dieną įmonė paskelbė apie vyriausiojo įmonės direktoriaus Jony Ive'o pasitraukimą. J.Ive'as yra vertinamas kaip vienas svarbiausių „Apple“ žmonių, jis buvo atsakingas už pramoninį dizainą, visų svarbiausių „Apple“ produktų – taip pat „iPhone“ ir „Mac“ – išvaizdą ir naudojimo patirtį. Dizainerio karjera „Apple“ bendrovėje truko daugiau nei 20 metų.

B.Gatesas visus šiuos dalykus papasakojo CNN žurnalistui Fareedui Zakaria – jis dalyvavo laidoje apie lyderystę.

Paklaustas apie savo vadovavimo stilių, B.Gatesas, taip pat garsėjantis kietu savo pavaldinių spaudimu, sakė: „Jei neskaitytume mano parodymų JAV Teisingumo departamentui, niekas niekada nėra sakęs, kad kalbėdamasis su žiniasklaida ar klientais buvau nemandagus ar ūmus ar valdingas. Bet įmonės viduje mes vienas kitą spaudėme gan kietai... kartais netgi peržengdavome ribą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()