Pasaulis yra bjauresnis nei manėme – kaip nešvariausia pasaulio industrija išmoko valdyti politikus ir teršti mūsų gyvenimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Xdmin 2019-08-26 21:49
Nebutinai. Jei egzistuoja toks produktas, jo norinciu yra daug ir gamintojai to nedaro tuomet atsivercia puiki terpe startuoliams kurie nugriebia grietinele. Pvz Tesla, kai visi siule elektromobilius itin bjaurius, kad tik niekas nepirktu, Tesla pagamino grazu ir galinga elektromobili. Arba Xiaomi paspirtukai, visi gamintojai kazka mandro ten bande daryti, o tie padare paprastai ir pigiai. Dabar elektriniu mopedu / motociklu eile.
Shinigami 2019-08-26 22:26
Kaip galima nesuprasti tokių elementarių dalykų, man sunku net suvogti. Reikia sodinti medžius, kad sumažinti CO2 kiekį atmosferoje? Medžiai ir be sodinimo patys gerai auga. Problema kad jiems nėra kur augti. Gal bulvių ir javų laukus siūlo užsodinti medžiais? Tai ką žmonės valgys tada? O gal siūlo sulyginti Vilnių su žemėmis ir užsodinti miškų, o kiekvienas vilnietis gaus po šaką ir galės ant jos gyventi? Juk miške labai gerai gyventi. Atvažiavo Ikonomikas ir pasakė, kad pinigai neturi prasmės? Ar tas ikonomikas bent žino žodžio ekonomiką prasmę ir kas yra pinigai? Kas bus panaikinus pinigus? Kaip žmonės dalinsis produktais? Jei nebus pinigu, tai visi viską gaus nemokamai? Išlaikei vairuotojo teises ir tau valstybė duoda automobilį nemokamai? Ar tai sumažins automobilių skaičių gatvėse, kai kiekvienas išlaikęs teises gaus automobilį? Net tie kurie dabar neturi pinigų jam nusipirkti ar net teisėms išlaikyti ir dabar naudojasi viešuoju transportu. Menininkas piešia piešinius ir juos parduoda. Dabar piešinius perka tik tie kas turi pinigu jiems, bet kas bus jei bus atsisakyta pinigu? Kad turės teisę gauti to menininko piešinius? Jei jų norės koks milijardas žmonių vienu metu. Ar tas menininkas privalės per kelias dienas nupiešti milijardą piešinių? Pinigai ir yra pagrindinis įrankis stabdantis vartojimą. Jei pinigų nebeliks, tai vartojimas bus toks didelis, jog net baisu pagalvoti. Ar čia svajoje apie sovietinę planinę ekonomiką, kai turtingu nebuvo, buvo tik ubagai? O daugiau turėjo tik tie kas arčiau valdžios? Pinigai pats vertingiausias ir geriausias išradimas kuri žmonija galėjo sugalvoti. AE labai baisu? Nes gali įvyksti avarija? AE jau veikia labai labai seniai ir jų visame pasaulyje yra labai daug. Bet aš girdėjau tik apie dvi avarijas. Viena avarija įvyko dėl tokios pat priežasties kaip ir per Simsonus, tik Homerio neturėjome kuris skylę greitai užkištu. Kita avariją dėl stichinės nelaimės ir kažkaip negirdėjau, kad jį butu pareikalavusi labai daug aukų. Tuo tarpų didelis kiekis kitų AE veikia jau ne vienerius dešimtmečius be jokių avarijų. Alkoholis ir cigaretės sukūria daug daugiau aukų nei AE. Automobiliai yra daug pavojingesni nei AE. Per visą pasaulį įvairiose fabrikuose buvo tiek daug avarijų kurios pridarė daug didesnių ekonominių nuostolių bei tos dvi AE avarijos ir pareikalavo daugiau aukų.
Stebėtojas 2019-08-26 22:55
Na o dabar minusų dėliotojai man paaiškinat už ką minusai? Aš tik nurodžiau, kad atominė energetika nėra tokia švari, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Bene suklydau? Ar nuo tos atominės energetikos jums "nušvitimas" atėjo? Problema, kad yra daug skaičiuotojų, bet tie skaičiai priklauso nuo metodikos. Štai keletas linkų kur kalbama apie problemą:
Rycius 2019-08-27 00:06
Atominės elektrinės per visą gyvavimo ciklą pagamina mažiau elektros, nei vėliau jos prireikia pačios elektrinės uždarymui ir radioaktyvių atliekų saugojimui šimtmečiais. Apie tai vis dažniau pradeda kalbėti ekonomistai įvertinę ir elektrinių uždarymo kaštus.
AAA000 2019-08-27 01:02
man tai nei kiek nebaisu bus pasiust tave ir tavo visa gimine likviduot AE avariju padariniu. patikek, nei kiek nebaisu bet kad tu dirbtinai ignoruoji visokias pasleptas AE zalas ir poveikius sitam forume - tai cia FAKTAS. vat sito nesuprantu - tavo reklaminimo AE tu ne konservas kartais? jie ten su AE bizniuka suko.
HardAxe 2019-08-27 11:49
tai čia išeina vidutinė galia 1`100`000/365/24=~126MW Kad ir kiek mes jų turim iki 600MW reikėtų dar 5 kartus tiek pastatyti ir paruošti planą "blackout`ams". Danai sutarę su norvegais ir balansuojasi norvegų hidroelektrinėm. Mum pasisekė, kad turim Kruono HAE (~1GW), tik kaži kiek ilgai ji gali tempti esant visiškam štiliui?
Monochamus 2019-08-27 14:12
Sutinku. O kaip dėl 1000 vėjo malūnų?
kestutisz 2019-08-27 14:53
Už tokius klausimus dar sovietų mokinukams rašydavo dvejetus, kviesdavo tėvus etc, bo joks rimtas (arba tiksliau idiotas jei idėjinis) kapitalizmo statytojas tokių žemiškų klausimų negalėdavo pakęsti :) Toks klausimas buvo tiesiog ignoruojamas arba dar blogiau - "sprendžiamas" žudant senus nesusipratėlius tikintis užauginti naują skaisčią komunizmui tinkamą kartą. O čia ta nauja karta dar vaikystėje pradėdavo klausinėt kaip čia dabar viską dalintis reikės :)
House_of_gold 2019-08-27 17:37
Realiai tik atomines ir turėtų likti, kai bus prieinama naujos kartos atominių, kurios nepalieka radioaktyvių atliekų. Geriausia išvis būtų turėti termobranduolinę elektrinę, bet čia dar toli gražu iki to --- Vėjo jegainės užiima per daug ploto, per brangiai kainuoja, sukišama daug medžiagų ir t.t. Atominės žymiai geriau, tik tiek, kad vis dar tenka susidurti su radioaktyvių atliekų problema.
Evil Goku 2019-08-27 17:38
Norėčiau visiems pakartoti, kad yra internetinis trolis (tikrąja prasme). Jis specialiai rašo nesąmones siekdamas kuo daugiau dėmesio. Todėl siūlyčiau gerai pagalvoti prieš mėginant su juo "diskutuoti".
Tomasziukas 2019-08-27 18:45
O kaip yra su potvyniu/atoslogiu metu gaminama energija? Su juru/vandenynu bangavimo energija. Su vandenynu srovemis, kurias irgi galime panaudoti. Termobranduoline energetika issprestu visas problemas, butu galima pigiai gaminti vandenili ir juo pakeisti iskastini kura, keista kad palyginti mazai ta linkme dirbama. Is esmes uztektu racionaliau naudoti zemes turtus ir ju uztektu, yra paskaiciuota kad beveik 1/3 maisto yra ismetama. Tikslinga butu apriboti arba labai stipriai apmokestinti plastiko pakuotes, tiesiog kraupu ziureti kaip pvz 80gr desros supakuojama. Tiesiog patogiausia yra daug kalbeti ir kelti panika, uztektu pasiziureti i save. Pvz popieriniu puodeliu yra tiek ismetama. Reikia keisti iprocius, o tai sunkiau negu "isreiksti susirupinima"
AAA000 2019-08-27 20:54
monochamus. lyginam viena atskira jegaine, o ne kompleksus. tas tavo Kanados AE pvz blokas eina tik 700-800Mw. o ne 7gw. tavo pacio nuorodoje. vejo jegaines moduliai eina kaip rasiau, lipa i 10Mw zona ir dideja. vienos atskiros jegaines. jei tu lygini kompleksais tai tada imam visas pasaulio AE jegaines ir lyginam su visom pasaulio vejo jegainem. bet as lyginu vienetais ir tas skaicius jau maziau 100 vienetu yra. nu ten buvo Lietuvoje unikalus AE blokai - dvigubo galingumo kazkada. bet niekas tokiu nebestatys. uzstatymo tankis atitinkamai irgi dideja, nes vejo mazos bus griaunamos ir statoma didesnes. del uzimamo ploto tai sutinku - bet jos iskart gamina. jokiu papildomu plotu joms nereikia. o urana sodrint, iskast, ir paskui utilizuot - ko tu situ plotu neitrauki? vejui tokiu nereikia - uztenka kokia tipo Kruonio kaupykla pastatyt. ir bus rezervavimas vejo parkams net kokio penktadalio Lietuvos teriotorijoje. Amerika atsisake savo AE kuro atlieku utilizvimo projekto, nes ten vos ne visa valstija reikejo paskirt tam. net ir jiem pasirode per brangu - nes kalnus principe reikejo jau pradet lygint... jei lygint kaip tu siulai - nu tai isimam is vejo jegaioniu vien generatorius - sumetam i kruva ir gyginam turi su AE. va taip tu lygini. pritempineji . vejo turi privalumu - galima statyt nereikalingose vietose. tikrai pigiau bus uztemt net i Himalajus. kai tuo tarpi Lietuvoje vien kad reaktoriu pervest iki Visagino apie puse milijardo euro butu reikeje atsegt. ir cia lygumomis... vejo jegaines is esmes standartines furos vezioja... tarifais uz km nesiekianciais euro ir as kalbu apie tas kas jau yra. ten kur kitaicai pasistate - ten pasenusias technologines linijas nusipirko ir pristampavo. savo masscopy budais. dabar smarkiai keiciasi vejo jegaines. pereina i bereduktorines. ten kad labai didelis parkas - nereiskia kad pazangus. tiesiog didelis. is to ka turi. kitaicai ir anglies katilines dar stoto apie AE nauji reaktoriai ten vien kurimams reikia 50 metu laikotarpiu... vejui apie 5 metu maks. matyt mazai domiesi, jei tau ten kazkokiu neaiskiu nuorodu reik. veju as domiuosi - pazangiausias gamina tik europa (2) ir amerika(1). tik 3 firmos pagrinde. po 10 metu manau jau bus pilnai isplite pasaulio mastu. ten beveik jau isivyravo monopolizmas, kaip ir komeciniu lektuvu gamyboje. AE kaip technologija jau mirsta. o jus cia dar bandot kazka kliedet apie jos sviesia ateiti. gal dar kominizmas galvelese likes? AE komerciskai deja jau beprasmes.... nu nebent atomine bomba aktualu pagamint, ir ten prie debilu klubo prisijungt, ir kaina nesvarbu... man asmeniskai terupi tik energetika ir visuomenes energetinio resurso poreikio patenkinimas. o ne visokiu kvailiu fantazijos, kaip jie apknis vartotojus ir is gigantisku projektu babkes plaus... AE butent ir buvo toks projektas - istumt visuomene i beprasmiska aklaviete ir pasipelnyt asmenines kisenes. konservatininkeliu uzmacia.
Shinigami 2019-08-27 22:01
Lygiai taip pat kaip ir su vėjo jėgainėmis. Jiems reikia didelio ploto 1MW pagaminti. Yra daug skundu dėl vėjo jėgainių, kad jos skleidžia triukšmą kuris erzina. Jis neviršija leistinų normų, bet pats triukšmas yra erzinantis ir neaišku kaip veikia žmogaus sveikatą kai jame pastoviai gyveni. Nežinau, kaip su potvynių/atoslūgių jėgainėmis, jų yra per pažai, tai gal neišlindo tokios problemos, o gal jų ir nėra. Pro vėjo jėgainių parkus praskrenda 2/3 paukščių, kiti užmušami menčių. Lygiai toks pat poveikis gali būti su potvynių/atoslūgių jėgainėmis. Jos juk užims vandens gyvūnijos plotus. Bei klausimas kaip su priežiūra. Juk visi matė kas nutinka paskendusiems laivams. Ar to nenutiks ir tokioms jėgainėms? Kadangi jos taip greitai neplinta kaip vėjo jėgainės, tai matyt kažkas prasčiau nei vėjo jėgainės. 1/3 maisto išmetama? Manau, skaičiai tikrai perdėti (kaip su mano skaičius dėl užmušamų paukščių ) Ar tikrai tikslinga apriboti ir apmokestinti plastiką? Pagal kokius skaičiavimus tai buvo nuspręsta? Kad vandenynuose rado didelius plastiko šiukšlių kiekius? Kad rado, tai man teko girdėti, bet nei karto negirdėjau sakant kieno tai plastikas. Ar tai Europos plastikas, ar tai Azijos plastikas, ar tai Afrikos plastikas, ar tai Šiaurės/Pietų Amerikos plastikas. Jei visų žemynų, tai kiek kuris žemynas yra prie to prisidėjęs procentiškai? Kokio tai laikotarpio plastikas? Kai į šiuos klausimus bus atsakyta, tada bus galima ir pradėti diskutuoti apie plastiko ribojimus ar apmokestinimus. Kas iš to kad Europoje apribosi ir apmokestinsi plastiką, jei 90% viso plastiko yra iš Azijos ir Afrikos? Ar tai ženkliai sumažins plastiko kiekį vandenynuose? Jei 80% viso to plastiko yra prieš dešimtmeti ar seniau išmestas plastikas, kai ES neturėjo geros perdirbimo sistemos ir tvarkos, o dabar beveik nepatenka plastiko, ar apribojimai ir apmokestinimas kažką pakeis? Kiek girdėjau, tai tą plastiką rado, bet negirdėjau, kad jį butu surinkę?
Monochamus 2019-08-28 10:32
Kliedesėli tu... Pasigooglink prieš šnekant apie mirimą.
Monochamus 2019-08-28 10:35
Kažkiek nuskina paukščių tos vėjo jėgainės, bet skaičius nėra labai didžiulis. Kol egzistuoja naminės katės, tol visos kitos egzistuojančios paukščių mirties problemos kartu sudėjus yra menkniekis...
Berserkas 2019-08-28 11:58
The Amazon produces about 6 percent of the oxygen currently being made by photosynthetic organisms alive on the planet today. https://amp.theatlantic.com/amp/article/596923/ On the time scale of tens of millions of years, such meager gifts can accumulate—apparently to 20.9 percent. Taip, kad jeigu nebūtų amazonės, to skirtumo nepajustume, nes per tiek laiko visi organizmai prisitaikytų prie pokyčių. Efektyviausias būdas mažinti CO2 išmetimą, mažinti iškastinio kuro naudojimą, investuoti į atsinaujinančia energetiką ir su daug pinigų ir darbo, būtų galima net pigiau pasigaminti energijos iš atsinaujinančių šaltinių nei, kad iš iškastinio kuro, mat atpigtų gamyba. Kaip, kad su elektromobilių baterijų gamyba. Ai, ir dar daug investuoti į perdirbimą.
Berserkas 2019-08-28 12:12
Na tai nereikia statyti tik vieno tipo. Statai ir ten, ir ten, skirtingo tipo ir pnš.
HardAxe 2019-08-28 12:59