Aiškėja, kokiais tiksliai JAV šarvuočiais domisi Lietuva: tai bus stipriai ginkluotos mašinos (Video)  (10)

Lietuvos kariuomenė ketina įsigyti apie 200 amerikietiškų „Oshkosh JLTV“ šarvuotųjų visureigių. Portale „Defense News“ (DN) buvo paskelbta daugiau informacijos, kokius konkrečiai modelius ketinama įsigyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Remiantis JAV Gynybos saugumo bendradarbiavimo agentūros pranešimu, Lietuva planuoja iš JAV pirkti jungtinę lengvąją taktinę transporto priemonę – tą patvirtino Valstybės departamentas“, rašoma portale. Jungtinė lengvoji taktinė transporto priemonė anglų kalba trumpinama kaip JLTV (angl. Joint Light Tactical Vehicle).

Pasak DN, departamentas rugpjūčio 27 d., Kongresui pranešė, kad patvirtino galimą 500 JLTV pardavimą užsienio kariuomenei – JAV armijos „Humwee“ pakaitalą – kurio numatoma kaina siekia 170,8 mln. JAV dolerių.

Portale rašoma, kad Lietuvos gynybos ministerija pirmiausia susisiekė su JAV gynybos departamentu dėl galimybės įsigyti maždaug 200 „Oshkosh JLTV“, pagamintų 2017 m. pabaigoje. Nurodoma, kad prašoma parduoti sunkiosios ginkluotės modifikaciją (angl. „Heavy Gun Carrier“, GHC), o taip pat rinkinius, kuriuose būtų balistiniai šarvai, apsauga nuo sprogmenų, šūvių aptikimo sistema ir GPS.

Lietuva taip pat pirktų nuotolinės ginkluotės sistemą M153, 50-ojo kalibro kulkosvaidžius ir infraraudonojo stebėjimo (FLIR) sistemas.

„Pastaraisiais metais šalis daug investavo į savo gynybinių pajėgumų modernizavimą ir artimiausiais metais planuoja didinti investicijas, nes Rusija toliau kaupia savo karinę galią Kaliningrade ir Vakarų karinėje apygardoje, tuo pačiu įgydama vis daugiau įtakos Lietuvos kaimynystėje esančioje Baltarusijoje“, – rašoma „Defense News“.

Portalas primena, kad nedidelį šių JLTV kiekį jau yra įsigijusi Slovėnija, o ateityje, tikėtina, amerikiečių klientu taps ir Didžioji Britanija – kalbama, kad ši šalis už milijardą dolerių galvoja įsigyti 2 747 „Oshkosh JLTV“.

Kaip rašoma pačių gamintojų puslapyje, „Oshkosh Defense JLTV Heavy Guns Carrier“ pasižymi 70 proc. didesniu greičiu bekelėje, galimybėmis būti transportuojamais tiek sraigtasparniais, tiek transportiniais lėktuvais ar amfibijomis.

Visureigiuose įrengtos nuo sprogimų saugančios sėdynės, automatinė gaisro gesinimo sistema, mašina pritaikyta įgulai, sudarytai iš keturių karių ir kulkosvaidininko. HGC gali vežti iki 1587 kg krovinio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(56)
(12)
(44)

Komentarai (10)