Ar rekordas kris? „Tesla Model S“ jau drasko padangas Niurburgringo trasoje (Video)  (7)

Pasirodė pirmasis vaizdo įrašas, kaip legendinėje Niurburgringo trasoje (Vokietijoje) išbandomas „Tesla Model S“ elektromobilis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Porsche“ skelbė, kad jų „Taycan“ „yra pats greičiausias tarp keturių durų, pilnai elektrinių sportinių automobilių“, ir Elonas į tai gana greitai sureagavo.

Po oficialaus „Porsche Taycan“ elektromobilio pristatymo „Tesla“ vadovas Elonas Muskas iškart pareiškė, kad Niurburgringo-Nordschleife lenktynių trasoje išbandys savąjį „Model S“ ir pabandys pagerinti „Porsche Taycan“ rekordą.

Ir po keleto dienų mes pamatėme, kaip „Model S“ sumušė „Laguna Seca“ trasos (Kalifornijoje) rekordą ir tuo pačiu buvo originaliai pristatyta naujoji „Plaid Powertrain“ transmisija bei naujo tipo „važiuoklės prototipas“.

O kaip gi Niurburgringas? Elonas teigė, kad „Model S“ jau yra Niurburgringe, tačiau testavimo dar teks šiek tiek palaukti, nes „mums reikia kruopščiai peržiūrėti ir sureguliuoti S Model, siekiant užtikrinti saugumą Niurburgringo trasoje ir ypač Flugplatz sektoriuje.“

Tuo pačiu Elonas paskelbė, kad Niurburgringe bus išbandomas „7-nių vietų Model S“. Ir akivaizdu, jog „Model S“ jau laksto po Niurburgringo trasą.

„Automotive Mike“, Niurburgringo trasos fotografas, paskelbė vaizdo įrašą, kaip išbandomas „Model S“. Elektromobilis buvo bandomas per „Industry Pool“ diena – tokiomis dienomis į trasą yra neįleidžiami eiliniai piliečiai, norintys išbandyti savo automobilių galimybes, tad trasa yra gerokai laisvesnė rimtiems, automobilių pramonės sukurtų automobilių bandymams.

Visgi, vaizdo įrašas yra gana trumpas ir neaišku ar čia tas „Model S“, turintis 3 elektros variklius su „Plaid Powertrain“ transmisija.

Yra žinoma, kad „Tesla“ į Niurburgringo trasą atsivežė keletą „Model S“ versijų ir nors kai kurios jų yra modifikuotos, neaišku ar visos jos turi naująją transmisiją bei 7 sėdimų vietų konfigūraciją.

Be to, nors vaizdo įrašo pavadinime ir teigiama, kad tai „Model S“ važiavimas, bandant pagerinti „Porsche Taycan“ rekordą, bet mažai tikėtina, jog taip yra iš tikrųjų.

Sprendžiant iš važiavimo stiliaus, tai daugiau automobilio ratų draskymas, išdykavimas trasoje, o ne rimtas bandymas siekti greičio rekordo. Bet jei „Model S“ jau išdykauja Niurburgringe, greitu metu oficialiai, iš pačio Elono Musko, sužinosime ar tikrai kris „Porsche Taycan“ rekordas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(41)
(10)
(31)

Komentarai (7)