Po ilgų atidėliojimų paskelbta apie pirmojo sulankstomo „Huawei“ telefono „Mate X“ prekybos pradžią (Video)  ()

Po ilgų atidėliojimų galų gale paskelbta apie pirmojo sulankstomo „Huawei“ telefono „Mate X“ prekybos pradžią – telefonai Kinijos parduotuvėse pasirodys ateinantį mėnesį, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mate X“ yra 5G ryšio infrastruktūros išnaudojimui skirtas išmanusis telefonas su pačių „Huawei“ gaminamu procesoriumi „Kirin 980“ ir 5G modemu „Balong 5000“. Jame yra į du segmentus padalintas 4500 mAh talkos akumuliatorius, kurį, naudojant pakuotėje esantį 55 W galios kroviklį, per pusvalandį galima įkrauti nuo 0 iki 85 procentų. Ištiesto telefono ekrano įstrižainė yra 8 coliai, o sulenkus – 6,6 colio vienoje pusėje arba 6,38 colio kitoje.

Skirtingai, nei „Samsung Galaxy Fold“ telefonas, kuris atsiverčia tarsi knyga, „Mate X“ verčiasi į kitą pusę – ekranas apgaubia korpusą. Viena vertus, tokį įrenginį bus patogiau naudoti kaip įprastinį telefoną. Kita vertus, ekrano paviršius yra plastikinis, todėl labai panašu, kad būdamas išorėje jis labai greitai susibraižys.

Žinoma, „Mate X“ kokybe ir patvarumu bus galima įsitikinti tik po ilgesnių bandymų ir naudotojų atsiliepimų išgirdimo.

Kinijoje telefonu ketinama prekiauti nuo lapkričio 15 dienos, jis kainuos 17 000 juanių (apie 2160 eurų). Už šiuos pinigus vartotojai gaus telefoną su 8 GB darbinės atminties ir 512 GB nuolatinės atminties.

Deja, konkretesnių žinių apie tarptautinę įrenginio prekybos pradžią kol kas nėra. „Mūsų strategijos pagrindas yra 5G tinklų išvystymas skirtinguose regionuose. Kol kas „Huawei Mate X“ prekyba bus pradėta tik Kinijos rinkoje. Pasauliniai prekybos planai šiuo metu yra vertinami“, – oficialiame komentare leidiniui „The Verge“ rašė „Huawei“ atstovai.

Tuo pačiu bendrovė paskelbė, kad 2019 metais mažmeninės prekybos partneriams jau pristatė 200 mln. savo pagamintų telefonų – ši riba pasiekta net 64 dienomis anksčiau nei 2018 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: