„Qualcomm“ pristatė gerokai patobulintus, į ekraną montuojamus ir su ultragarsu veikiančius pirštų atspaudų skaitytuvus: vienu metu gebės nuskaityti iškart du atspaudus  ()

Bendrovė „Qualcomm“ pristatė savo į ekraną montuojamų ultragarso pagrindu veikiančių pirštų atspaudų skaitytuvų antros kartos modulius „3D Sonic Max“, kurie bus net 17 kartų didesni už dabartinės „3D Sonic Sensor“ kartos atstovus ir vienu metu gebės nuskaityti iškart du atspaudus, rašo „Engadget“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmos kartos ultragarsiniai „Qualcomm“ pirštų atspaudų skaitytuvai žadėjo didesnį patikimumą ir saugumą už kitų įmonių siūlomus optinius skaitytuvus. Ir nors metų pradžioje šie jutikliai labai triukšmingai debiutavo su „Samsung Galaxy S10“ serijos telefonais, jie turėjo savų trūkumų – maži jutikliai negalėjo labai tiksliai nuskaityti atspaudų, be to, kai kurios ekrano apsaugos priemonės smarkiai mažino paties įrenginio saugumą – šiai problemai ištaisyti prireikė net pusės metų.

Naujasis jutiklis neturėtų turėti šių trūkumų – visų pirma dėl to, kad jis yra gerokai didesnis. Jeigu pirmosios kartos skaitytuvas buvo vos 4x9 mm ploto, tai „3D Sonic Max“ bus net 20x30 mm ploto (t. y., 17 kartų didesnis). Anot gamintojo, dėl to daugelis ankstesnės kartos jutiklio problemų turėtų išsispręsti savaime. Kai jutiklis yra toks didelis, tampa kur kas lengviau į jį pataikyti pirštu ir išvengti netinkamos piršto pozicijos keliamų trūkumų.

„Qualcomm“ vyresnysis viceprezidentas ir mobiliųjų technologijų padalinio vadovas Alexas Katouzianas per interviu leidiniui CNET sakė, kad „3D Sonic Max“ veikimui neturėtų trukdyti apsauginiai ekrano sluoksniai, nes dėl didelio jutiklio ploto gaunamas ryškesnis viso piršto atspaudo vaizdas. Tuo tarpu galimybė nuskaityti dviejų pirštų atspaudus vienu metu turėtų padidinti įrenginio apsaugos lygį.

O štai vienas dalykas, kuris neturėtų pasikeisti su nauja skaitytuvų karta – tai atspaudo atpažinimo greitis: A.Katouzianas teigė, kad antrosios kartos jis bus praktiškai toks pats, kaip ir pirmosios.

Žinių apie tai, kurie gamintojai ketina savo telefonuose naudoti „3D Sonic Max“, kol kas nėra – veikiausiai ir nebus iki 2020 metų. Tačiau vienas iš potencialių ir labai įdomių „Qualcomm“ klientų būtų „Apple“: ankstyvi gandai byloja, kad ši įmonė jau analizuoja galimybę panaudoti „Qualcomm“ technologijas ir po ekranu paslėptus pirštų atspaudų skaitytuvus į savo įrenginius pradėti diegti dar ateinančiais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()