„Tesla“ energijos kaupimo sistemų rezultatai pasiekė rekordines aukštumas ir kompanija „samdo šimtus darbuotojų“, kad dar labiau pagreitintų „Solarglass“ fotovoltinių čerpių gamybą  ()

„Tesla“ IV-ojo ketvirčio rezultatai rodo, kad energetikos sektoriuje kompanijai sekasi puikiai. Energijos kaupimo sistemų pardavimai pasiekė naujas aukštumas, o ir saulės energetikos sektoriuje stebimas atsigavimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla Energy“ pajamos per paskutinį ketvirtį padidėjo iki 436 mln. JAV dolerių. Prieš metus kompanijos pajamos siekė 372 mln. JAV dolerių.

Dar svarbesnis rodiklis, kad „Tesla Energy“ per paskutinį ketvirtį uždirbo 51 mln. pelno ir pelno marža siekė 11,7 proc.

Praėjusį ketvirtį energijos gamybos ir kaupimo verslas sudarė 5,9 proc. visų „Tesla“ pajamų.

„Tesla“ energijos kaupimo sistemų rezultatai

Bendras IV-ojo ketvirčio energijos kaupimo įrenginių (Powerwall, Powerpack ir naujųjų 3 MWh Megapack) rezultatas yra rekordinis – įrengta 530 MWh įrenginių arba daugiau nei 136 proc., lyginant su atitinkamu praėjusių metų rezultatu.

Bendras 2019-ųjų metų rezultatas yra 1 651 MWh ir tai yra daugiau, nei visais ankstesniais metais drauge paėmus.

IV-ąjį ketvirtį „Tesla“ pagaliau pastatė savo pirmąjį 3 MWh „Megapack“ energijos kaupimo įrenginį ir pastebi didelį susidomėjimą tokiais energijos kaupimo įrenginiais.

Tikimasi, kad per 2020-uosius energijos kaupimo įrenginių diegimo apimtys padidės mažiausiai 50 proc., tad galime tikėtis, jog bus pasiektas 2,5 GWh rodiklis.

„Tai buvo mūsų pirmasis Megapack – nauja, komercinė 3 MWh integruotos energijos kaupimo sistema. Megapack iš anksto surenkamas Nevados Gigafactory gamykloje. Kai tik pristatėme šį produktą, įvairūs projektų vystytojai ir komunalinių paslaugų tiekėjai iš viso pasaulio pradėjo teikti užsakymus ir rodyti susidomėjimą, viršijusi visus mūsų lūkesčius.“

„Tesla“ saulės energetikos rezultatai

Saulės energijos įrenginių diegimo apimtys per metus sumažėjo 26 proc. - iki 54 MW, tačiau lyginant su III-iuoju ketvirčiu, paaugo 26 proc.

Panašu, kad „Tesla“ po truputi atsigauna po 2019-aisiais II-ajame ketvirtyje pasiekto dugno – 29 MW.

Iš viso „Tesla“ per 2019-uosius įrengė 173 MW saulės energijos įrenginių ir tikimasi, kad 2020-aisais šis rezultatas pagerės 50 proc. bei pasieks 260 MW.

„Solarglass“ fotovoltinių čerpių rezultatai

Įmonei įveikus įvairias kliūtis, pagaliau Niujorke esančioje „Gigafactory 2“ gamykloje prasidėjo sparti naujųjų „Solarglass“ fotovoltinių čerpių gamyba ir skelbiama, kad kompanija „samdo šimtus darbuotojų“, kad dar labiau pagreitintų šių čerpių gamybą.

„Per IV-ąjį ketvirtį mes tęsėme Solarglass čerpių gamybą ir montavimą [klientų namuose]. Be Tesla darbuotojų, mes dar bendradarbiavome su keliomis stogus dengiančiomis kompanijomis, kad patenkintume Solarglass paklausą (greičiau šios fotovoltinės čerpės būtų diegiamos klientų namuose aut. past.).

Po keletą dienų trukusių apmokymų, mes pademonstravome drastiškai sutrumpėjusį tokių dangų įrengimo laiką, lyginant su ankstesnėmis fotovoltinių čerpių versijomis.

Solarglass čerpės yra gaminamos Niujorko Gigafactory gamykloje ir dabar mes samdome šimtus naujų darbuotojų.“

Prieš keletą dienų rašėme, kad vis daugėja žmonių, kurie džiaugiasi labai greitai „Solarglass“ fotovaltinėmis čerpėmis įrengtais namų stogais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(35)
(3)
(32)

Komentarai ()