Muskas papasakojo apie pagrindinį Tesla pirkinį: „Tai yra akumuliatorių ateitis“ (Video)  ()

Dviejų valandų trukmės įraše Tesla vadovas Elonas Muskas papasakojo, kodėl prieš metus išleido $200 milijonų įsigyti kompanijai Maxwell. Jų žinių apie formaliai pagrindinę veiklą – superkondensatorius — Elonui nereikia. Tačiau Tesla visu greičiu rengiasi pati gaminti akumuliatorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai pernai metų pradžioje Muskas paskelbė apie ketinimus už 200 milijonų dolerių įsigyti Maxwell, daugelis sutriko. Maxwell garsėja kaip superkondensatorių, kurių Tesla nenaudoja, gamintoja. Beje, taip pat buvo žinoma, kad Maxwell inžinieriai sukūrė sausą maitinimo elementų elektrodą.

Tesla vadovas patvirtino antrąją versiją: dėl ličio jonų baterijų progreso superkondensatoriai elektromobiliams tapo nebereikalingi. Vietoje to kompanija ketina panaudoti keletą kitų Maxwell technologijų, rašo Electrek.

„Tai yra rimtas reikalas, — paskelbė Muskas. — Maxwell turi daug technologijų, kurias teisingai panaudojus, poveikis, manau, gali būti labai stiprus“.

Elonas patvirtino, kad vienas iš daugelio tokių kūrinių — sauso elektrodo technologija.

Antroje praėjusių metų pusėje Tesla jau skelbė apie ketinimus imtis akumuliatorių gamybos ir užsiminė apie beanodžių ličio jonų baterijų kūrimo proveržį. Tokie akumuliatoriai bus patikimesni ir pigesni už dabartinius analogus. Išsamesnį planą kompanija pristatys Battery and Powertrain day konferencijoje, kuri, kaip žadėjo Muskas, įvyks „po kelių mėnesių“.

„Dauguma kitų automobilių kompanijų energijos saugojimo sprendimus perka iš pašalinių gamintojų. Tai – ir baterijos, ir moduliai ir maitinimo elementai. Visi jie patiki elementų gamybą trečiosioms šalims, tačiau kai kurie – ir modulius bei baterijas. Jie negalvoja apie fundamentalius proveržius chemijoje“, — pareiškė Muskas interviu.

Pačioje 2019 metų pabaigoje Tesla užpatentavo naują akumuliatoriuose naudojamą cheminį junginį, kurį kompanijai sukūrė Kanados mokslininkai. Šie ličio jonų akumuliatorių elektroliito priedai turi padidinti našumą ir prailginti naudojimo laiką, bei atpiginti gamybą.


hightech.plus

(64)
(3)
(61)

Komentarai ()