Laukinių Vakarų era baigiasi ir „Android“? Testuotojai praneša apie naujausios OS versijos ribojimus, kurie tikrai nepatiks daugeliui mėgstančių piratauti  (4)

Naujoji „Android“ versija apsunkins vartotojų gyvenimą. Iki šiol „Android“ telefonų savininkai galėdavo siųstis aplikacijas ne tik iš „Google Play“ parduotuvės, bet ir iš trečiųjų šalių šaltinių. Tačiau išleidus „Android 11“, atsisiųsti trečiųjų šalių programėles bus kur kas sudėtingiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki šiol atsisiuntus APK failą iš interneto, naršyklės programėlė paprašydavo vartotojo suteikti leidimą instaliuoti naują aplikaciją iš trečiųjų šalių šaltinių. Tačiau įdiegus „Android 11“, šis procesas bus sudėtingesnis. Operacinės sitemos kūrėjai testavimo metu pastebėjo, kad vos tik ji atsidaro APK instaliacijos langas, naršyklė užsidaro. Taigi, norint įdiegti APK failą, teks rankiniu būdu suteikti leidimą diegti.

Operacinės sistemos kūrėjai, susirūpinę dėl galimos klaidos, kreipėsi į „Google“. Tačiau, panašu, kad jokios klaidos nėra. „Google“ teigimu, tai normali OS reakcija. Jeigu iš anksto neduotas leidimas įdiegti programėlę iš trečiųjų šalių, to padaryti ir nepavyks. Tai nauja „Google“ strategija, su kuria baigsis piratavimo era.

Tikriausiai „Google“ šią funkciją paminės oficialiai išleisdama „Android 11“, tačiau tai nedidelis pakeitimas. Interneto milžinė paseks „Apple“ pėdomis, padarydama aplikacijų diegimą iš trečiųjų šalių šaltinių kiek įmanoma sudėtingesnį, teikiant pirmenybę „Google Play“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(34)
(8)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: