„Samsung“ sugalvojo, kaip perspjauti visus su telefono kameromis: tokių technologinių sprendimų kol kas neturi niekas kitas  (5)

Kiekviena nauja išmaniųjų telefonų karta nustebina vartotoją. Ypač tai pastebima kamerų srityje. Didėja ne tik kamerų raiška, bet ir sensorių skaičius. Neseniai pastebėtas „Samsung“ patentas atskleidė naują įrenginį, kurio nugarėlėje yra 6 kameros, įskaitant periskopinį objektyvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos technologijų milžinė pateikė patentą dar 2019 m. gruodžio mėn., o dabar sulaukė patvirtinimo.

Nors 6 sensorių kameros modulis kelia nuostabą, dar įdomesnis aspektas yra jutiklių pakreipimo mechanizmas. Patento vaizduose galima matyti, kad sensoriai galės pasikreipti į šonus.

Remiantis patentu, „Samsung“ išmaniojo telefono nugarėlėje yra 5 plataus kampo vaizdo jutikliai, kurių židinio nuotolis yra 28 mm, kartu su periskopiniu sensoriumi. Šie jutikliai yra išdėstyti horizontaliai, po tris kiekvienoje eilutėje ir su LED blykste. Įprastu režimu šios kameros nukreiptos įprasta kryptimi, tačiau „aktyviame režime“ jos gali pasisukti horizontaliai arba vertikaliai.

Toks judėjimas leidžia jutikliams pasiekti platesnį židinio nuotolį ir netgi gali padėti sukurti panoraminius kadrus, nejudinant paties išmaniojo telefono. Be to, sakoma, kad pakreipiami lęšiai suteikia „pano-bokeh“ efektą, reiškiantį neryškų foną ant panoraminio vaizdo. Ši technologija, neabejotinai, leis fotografuoti žymiai kokybiškiau.

Visgi ši technologija turi ir trūkumų, pvz. kameros modulio dydis. Ko gero, kameros modulis būtų montuojamas aukščiausios klasės įrenginyje, tad gali prireikti iškylančio mechanizmo, kad telefonas per daug neišstorėtų.

Deja, nežinoma, ar „Samsung“ artimiausiu metu iš tikrųjų vystys šią idėją, tačiau ši technologija gali būti realizuota ateities kartų telefonuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(9)
(16)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: