Sustabdytas kvietimas paspirtukų ir dviračių kompensacijoms gauti, tačiau žada ir gerą žinią nespėjusiems  (9)

Rugsėjo 16 d. baigėsi kvietimas teikti paraiškas kompensacijoms už seno ir taršaus automobilio sunaikinimą, įsigyjant paspirtuką, dviratį ar viešojo transporto bilietą. Per 4 mėnesius, nuo kvietimo teikti paraiškas pradžios, Agentūra sulaukė 5619 prašymų už 5 mln. eurų. Lygiai tiek, kiek ir buvo skirta iš Klimato kaitos programos lėšų, skelbia Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-09-19 Sustabdytas kvietimas paspirtukų ir dviračių kompensacijoms gauti, tačiau žada ir gerą žinią nespėjusiems  (9)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgiant į priemonės populiarumą bus siūloma šiai priemonei skirti papildomai 3 mln. eurų iš minėtos programos lėšų.

„Panašu, jog į rudenį ir Europos judumo savaitę išriedame paspirtukais ir dviračiais. Virš 5600 gyventojų kreipėsi dėl kompensacijų šiam žaliajam transportui. Džiaugiamės, jog žmonės tampa aktyvesni ir draugiškesni aplinkai. Ši valstybės paramos priemonė tai akivaizdžiai parodė“, – sako APVA Nacionalinių programų valdymo departamento direktorius Jonas Balkevičius.

Populiariausios priemonės – elektriniai paspirtukai ir paprasti dviračiai. Viso gyventojai įsigijo virš 13 tūkst. šių transporto priemonių. Gyventojai taip pat domėjosi ir elektriniais dviračiais. Prašoma kompensuoti beveik 500 šių žaliųjų susisiekimo priemonių.

Kompensacijų taip pat prašoma už įsigytus 140 elektrinių mopedų, 5 elektrinius motociklus, 111 Vilniaus, 59 Kauno ir 18 Klaipėdos miesto viešojo transporto metinių bilietų.

Paraiškas teikti buvo galima nuo gegužės 15 dienos iki kol pakaks lėšų šiai priemonei. Šiai dienai išmokėtos kompensacijos 3545 gyventojams už 3,17 mln. Eur.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(3)
(12)

Komentarai (9)