„Nokia“ jau užima „Huawei“ vietą: sudarė sutartį dėl 5G įrangos tiekimo telekomunikacijų milžinei  ()

Suomijos „Nokia“ užims „Huawei“ vietą ir taps didžiausia įrangos tiekėja britų telekomunikacijų grupei BT, laimėjusi sutartį dėl 5G diegimo visoje Jungtinėje Karalystėje (JK), antradienį pranešė bendrovės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra pirmoji JK sutartis su Suomijos telekomunikacijų gamintoja po to, kai JK ministras pirmininkas Borisas Johnsonas liepą uždraudė mobiliojo ryšio paslaugų teikėjams naudoti Kinijos milžinės „Huawei“ pagamintą įrangą naujuosiuose 5G tinkluose.

Nacionalinio saugumo sumetimais nustatytas apribojimas privers mobiliojo ryšio paslaugų teikėjus nuo 2021 metų atsisakyti „didelės rizikos pardavėjų“, o tai yra auksinė galimybė dviem pagrindinėms „Huawei“ varžovės 5G technologijų rinkoje – Suomijos „Nokia“ ir Švedijos „Ericsson“.

Jungtinės Karalystės įmonės iki 2027 metų privalės pašalinti „Huawei“ įrangą iš savo 5G tinklų. Šis pakeitimas, pasak BT, bendrovei kainuos 500 mln. svarų. Pagal su BT sudarytą sutartį „Nokia“ tieks bazines stotis ir kitą tinklo įrangą, kad klientai galėtų naudotis itin sparčiu 5G ryšio internetu.

 

„Nokia“ įranga taip pat bus įdiegta esamuose bendrovės 2G ir 4G tinkluose.

Visgi BT naujienų agentūrai AFP teigė, kad pasitelks ir kitus tiekėjus.

„Šis naujas mūsų sėkmingų santykių su „Nokia“ etapas leis mums ir toliau pirmauti fiksuoto ir mobiliojo ryšio tinklų plėtroje, kad savo klientams galetume užtikrinti išskirtinę patirtį“, – sakoma BT vadovo Philipo Janseno pranešime.

 

Nors draudimas naudoti „Huawei“ įranga yra puiki galimybė bendrovėms „Nokia“ ir „Ericsson“, pramonės stebėtojai perspėjo, kad patenkinti augančią rinkos lyderės paklausą gali būti nelengva.

Praėjusiais metais „Nokia“ sumažino 2020 metams prognozuotą pelną, susidūrusi su aršia konkurencija 5G tinklų rinkoje ir vėlavo pristatyti kai kuriuos įrangos užsakymus.

Visgi naujausiuose įmonės rezultatuose fiksuojamas augantis pelnas ir tikimasi, kad naujasis bendrovės vadovas Pekka Lundmarkas padės bendrovei atgauti prarastas pozicijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()