Pristatyti „iPhone 12“: pirmasis pasaulyje toks lustas ir į naują lygį perėjusi fotografija bei filmavimas (Video)  ()

Koronavirusas pakoregavo net didžiausių technologinių kompanijų planus – dėl pasaulinės pandemijos šiek tiek sutriko „Apple“ naujų produktų projektavimo ir tiekimo darbai ir naujausių „iPhone“ modelių pristatymas buvo atskirtas nuo rugsėjį vykusio supažindinimo su planšetiniais kompiuteriais bei laikrodžiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji „iPhone“ linija, kaip ir tikėtasi, pavadinta „iPhone 12“. Tai bus pirmas tikrai rimtas šių įrenginių dizaino pasikeitimas nuo 2017 metais pristatytų „iPhone X“ įrenginių.

„iPhone 12“

„Apple“ pasiūlė pirmuosius savo telefonų modelius, kurie galės dirbti 5G tinkluose. Ir naujųjų „iPhone“ patrauklumą akimirksniu sustiprino vieno iš JAV mobiliojo ryšio operatorių – „Verizon“ – vadovo pranešimas, jog jau dabar visoje JAV teritorijoje aktyvuojama 5G mobiliojo ryšio technologija.

Kaip ir tikėtasi, naujoji „iPhone“ karta bus vadinama „iPhone 12“. Iš išvaizdos ji yra labai artima „iPhone 4“ telefonų kartai, su griežtomis, stačiakampėmis briaunomis.

Telefonų ekranus nauja „Corning“ stiklo technologija – „Ceramic Shield“, pakeisianti „Gorilla Glass“. Gamintojas žada, kad šie telefonai, nukritę ant žemės, duš net keturis kartus rečiau nei ankstesnių kartų įrenginiai.

 

Telefono programinė įranga optimizuota taip, kad visuomet, kai nėra aiškaus poreikio naudoti daugiau energijos naudojančio 5G ryšio, telefonas persijungtų į LTE režimą.

„iPhone 12“ pagrindu taps „A14 Bionic“ procesorius – pirmasis pasaulyje, gaminamas naudojant 5 nm technologinį procesą. Procesoriuje yra 6 pagrindinio procesoriaus branduoliai, 4 grafinio procesoriaus branduoliai, 16 dirbtinio intelekto ir mašininio mokymosi branduolių bei specializuoti mašininio mokymosi greitintuvai.

Telefone bus 2 objektyvų kameros sistema: 12 MP ultra-plataus lauko objektyvas ir 12 MP plataus lauko objektyvas. Skaičiai atrodo „silpni“, lyginant su kinišku ir korėjietišku siekiu pasiūlyti kuo daugiau objektyvų ir jau daugiau nei 100 MP raiškos jutiklius, tačiau skaičiai dar tikrai ne viskas – svarbu yra kaip atrodo galutinė nuotrauka. Ir šioje srityje, panašu, „iPhone“, tikrai neketina nusileisti konkurentams.

 

Taip pat „Apple“ atstovai pranešė žinią, kuri buvo supakuota taip, tarsi įmonė ja didžiuojasi, bet vartotojams ji labai nepatiks: siekiant mažinti „Apple“ ekologinį pėdsaką, iš telefonų pakuočių bus pašalinti krovikliai ir ausinės. Tai reiškia, kad vartotojams teks skirti papildomą sumą būtiniems priedams. Bet vieną „iPhone“ keičiant kitu iš tiesų būtų galima kažkiek sumažinti plastiko ir metalų atliekų krūvas.

Mažesnysis modelis – „iPhone 12 Mini“ – kainuos nuo 700 dolerių. Didesnysis „iPhone 12“ – nuo 800 dolerių (reikia tikėtis, kad kainos konvertavimas į eurus nebus tiesioginis, šioje Atlanto pusėje kaina „Apple“ įrenginiai paprastai kainuoja daugiau).

„iPhone 12 Pro“

Pristatytas ir brangesnis „iPhone 12“ variantas – „Pro“. Esminiai dizaino bruožai jame bus tokie patys, kaip ir mažesniųjų modelių, bet iš nugarėlės jis akivaizdžiai išsiskris savo trijų kamerų sistema. Tiesa, „Pro“ telefonas bus ne vienas. Įrenginiui su 6,1 colio įstrižainės ekranu palaikys didysis brolis – „Pro Max“ telefonas su 6,7 colių įstrižainės ekranu.

 

Telefoto objektyvas vaizdą optiškai priartina 2,5 karto. Žadamas 87 proc. didesnis jutiklių gebėjimas surinkti šviesos spindulius – tai reiškia, kad šie telefonai nuo šiol geriau fotografuos prasto apšvietimo sąlygomis arba galės geriau fiksuoti judesį.

Filmavimo telefonu mėgėjams svarbu tai, kad naujieji „iPhone Pro“ gebės fiksuoti vaizdą 10 bitų HDR formatu, 4K raiška, 60 kadrų per sekundę dažniu. Ir tenka pripažinti, kad tokiu būdu filmuoti vaizdai, atrodo, niekuo nenusileidžia profesionalių kamerų pasiekiamiems rezultatams.

Telefone į kamerų sistemą įmontuotas ir LIDAR skeneris, gebantis tiksliai nustatyti atstumus iki įvairių objektų ir prisidės ne tik prie papildytosios realybės galimybių išplėtimo, bet ir prie fotografijos bei filmavimo rezultatų pagerinimo.

„Pro“ modelio kaina prasidės nuo 1000 JAV dolerių, „Pro Max“ kainuos 100 dolerių brangiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(9)
(9)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: