Kelionę „Virgin Hyperloop“ tuneliu išbandė pirmieji keleiviai: kelionė „nedaug kuo skyrėsi nuo greitėjimo sportiniu automobiliu“ (Video)  ()

„Virgin Hyperloop“ 500 metrų bandymų trasoje kelionę vakuuminiu traukiniu išbandė du įmonės darbuotojai. Kompanija įrodė, kad technologija yra saugi ir (pasak savanorių) gana patogi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandomojo važiavimo metu du įmonės darbuotojai, įsitaisę transporto priemonėje ant magnetinių bėgių, per 6,25 sekundės įsibėgėjo iki 172 km/h.

„Man buvo tikras malonumas pamatyti prieš akis kuriamą istoriją“, – sakė „Virgin Hyperloop“ pirmininkas sultonas Ahmedas Binas Sulayemas.

„Hyperloop“ yra į traukinį panaši greitojo transporto sistema, kai kapsulė vakuuminiu tuneliu pasiekia itin didelį greitį, sutrumpindama kelionės laiką ir padidindama energijos vartojimo efektyvumą pašalindama oro pasipriešinimą.

Nepaisant to, kad kapsulė beveik pasiekė garso greitį, ji keliavo visiškai tyliai, todėl kelionė buvo greita ir patogi.

 

Testo metu buvo naudojama „XP-2“ kapsulė – naujai pristatyta transporto priemonė, kurią gamino „Bjarke Ingels Group“ ir „Kilo Design“, siekiant parodyti, kad naujausios „hyperloop“ technologijos yra saugios keleiviams.

„Negaliu pasakyti, kaip dažnai manęs klausia „ar „hyperloop“ yra saugus?“, – sakė „Virgin Hyperloop“ generalinis direktorius Jay Walderis. „Šiandien atlikdami bandymus su keleiviais mes sėkmingai atsakėme į šį klausimą, parodydami, kad „Virgin Hyperloop“ gali saugiai gabenti žmones vakuumo erdvėje.“

 

Pirmajame važiavime dalyvavo Joshas Giegelis, „Virgin Hyperloop“ įkūrėjas ir Sara Luchian, „Virgin Hyperloop“ keleivių patirties direktorė. Galima pagalvoti, kad įsibėgėti iki didesnio nei 170 km/h greičio per maždaug 6 sekundes būtų nepatogu, tačiau, pasak Geigelio, kelionė „nedaug kuo skyrėsi nuo greitėjimo sportiniu automobiliu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(3)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: