JAV karinis jūrų laivynas paskelbė apie savo naujus planus: povandeninis dronas slapta rinks duomenis apie branduolinius povandeninius laivus (Video)  (1)

JAV karinis jūrų laivynas paskelbė apie savo povandeninių transporto priemonių arsenalo planus sukurti naują didesnę bepilotę povandeninę transporto priemonę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bepiločiai orlaiviai yra laikomi karinio jūrų laivyno ateities dalimi, o šias naujas povandenines transporto priemones galės slaptai dislokuoti ir susigrąžinti atominiai povandeniniai laivai. Patys bepiločiai orlaiviai vykdys įvairius tikslus.

NAVSEA oficialiai pateikė prašymą teikti pasiūlymus dėl jų „Snakehead“ nepilotuojamų transporto priemonių 2 etapo. Prašymas pateikti pasiūlymą iš esmės reiškia kvietimą rangovams pateikti kainas ir projektus atrankai.

Gavęs visus pasiūlymus, laivynas planuoja galutinai pasirinkti iki 2021 m. pabaigos, greičiausiai iki rugsėjo.

Naujoji transporto priemonė yra didelio tūrio bepiločių povandeninių transporto priemonių arba LDUUV klasėje. Šie dideli bepiločiai orlaiviai turi neįtikėtinai ilgą autonominį laiką, leidžiantį rinkti žvalgybos duomenis, neutralizuoti minas ir vykdyti kitas misijas.

 

Vienas iš naujojo LDUUV klasės įrenginių turės sonarus ir batimetrinius jutiklius, kurie leis parengti išsamius jūros dugno žemėlapius ir gylio diagramas. Tokie duomenys yra labai svarbūs povandeninių laivų operacijoms, taip pat nuotolinei jūrų navigacijai.

Teoriškai povandeniniai laivai galėtų dislokuoti bepilotę transporto priemonę, kad ši ištirtų kelią į priekį, atidžiai nustatydama savo optimalų kelionės kelią, kad būtų išvengta galimo pavojaus jūroje.

Nors karinis jūrų laivynas viešai paskelbė savo prašymą teikti pasiūlymus dėl naujos transporto priemonės, yra labai mažai detalių apie tai, kas bus transporto priemonėje ir kokios įmonės prisidės jas konstruojant.

 

JAV karinis jūrų laivynas turi ne tik eskadrilę pilotuojamiems laivams, bet ir bepiločiams laivams. Pavyzdžiui, „One“ arba „UUVRON-1“ buvo pirmosios nepilotuojamos povandeninės transporto priemonės, skirtos bepiločiams laivams. Šiuo metu laivynas naudoja du anksčiau sukurtus LDUUV klasės įrenginius, iš kurių vienas yra „Sea Horse“, 28 pėdų 5 tonų transporto priemonė, kitas – „Sea Stalker“, kuris yra modifikuotas „jūros arklys“ su įvairiais kitais misijos paketais.

Kol kas naujoji transporto priemonė bus toliau kuriama su atnaujinimais, kurie turėtų pasirodyti 2021 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai (1)