Rusijos naftos kompanija Sibire pastatė bitkoinų kasyklą: jau sugeneruotos pirmosios pajamos  ()

Rusijos naftos kompanija „Gazpromneft“ neseniai pradėjo neįprastą veiklą savo naftos gręžinių platformoje Sibire.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė, kuri yra Rusijos dujų monopolininko „Gazprom“ dukterinė įmonė, savo perteklinį anglies dioksido kiekį pradėjo naudoti kaip kriptovaliutos kasyklų energijos šaltinį, praneša „CoinDesk“.

Atrodo, kad tai neįprastas derinys, tačiau idėja yra iššvaistytą energiją paversti pelninga kriptovaliuta.

Naftos gavybos metu išsiskiria degių dujų perteklius – pirmiausia metanas ir papildomos gamtinės dujos, kurių įrenginys negali apdoroti. Paprastai naftos kompanijos degina tas dujas, kad jos nepatektų į atmosferą.

 

Idėja yra ta, kad deginant metaną jis virsta anglies dioksidu, kuris yra mažiau kenksmingas nei metanas, kiek tai reiškia šiltnamio efektą sukeliančias dujas. Tačiau visa ta šiluma ir energija tiesiog iššvaistoma, todėl „Gazpromneft“ planas yra ją panaudoti pertvarkant šilumos perteklių į elektrą ir naudojant ją kriptovaliutai generuoti, rašo „CoinDesk“.

Ši idėja kyla ne pirmą kartą. Praėjusiais metais „Bloomberg“ pranešė, kad gamtinių dujų kompanijos JAV jau pradėjo atidaryti panašius įrenginius, naudodamos perteklinę energiją iš dujų šalinimo į energijos duomenų centrus, kurie, taip, buvo ir bitkoinų kasyklos.

 

Nors ji teikia infrastruktūrą, Rusijos energetikos įmonė iš tikrųjų nevykdo kasybos. Kriptovaliutų kasybos įmonės gali nusiųsti savo įrangą į Sibire esantį objektą ir kasti savo bitkoinus.

Ir kol kas panašu, kad sistema veikia: Rusijos kriptovaliutų kasykla, naudodamasi įrenginiu, per mėnesį sukūrė 1,8 bitkoino – tai yra apie 50 000 USD šiandieninėmis kainomis, – rašo „CoinDesk“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(7)
(12)

Komentarai ()