FCA irgi nori prisidėti prie taksi dronų kūrimo - kodėl šiomis technologijomis taip domisi automobilių gamintojai?  ()

„Fiat Chrysler Automobiles“ (FCA) paskelbė apie parnerystę su taksi dronus gaminsiančiu startuoliu „Archer Aviation“. Ir tai - net ne pirma panaši istorija. Kodėl automobilių gamintojai nori prisidėti prie autonominių skraidančių taksi kūrimo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neaišku, ar FCA investuos į „Archer Aviation“. Pranešama, kad vienas didžiausių pasaulio automobilių gamintojų prisidės kitaip. FCA inžinieriai padės „Archer Aviation“ inžinieriams, orlaivio kūrėjai galės naudotis didžiule FCA gamybos patirtimi, kompozitinių medžiagų technologijomis. Tai - labai svarbi parama projektui, kuris iš tiesų turi didžiulio potencialo.

„Archer Aviation“ - tai Palo Alto mieste Kalifornijoje įsikūrusi kompanija, kuri nori gaminti vertikaliai kylančius ir tupiančius elektrinius orlaivius, skirtus žmonių pergabenimui. Tai - oro taksi idėja, kurią vysto ne viena kompanija.

Štai „Joby Aviation“ skraidyklė:

„Joby Aviation“ - tai dar viena amerikiečių kompanija, kuri norėtų gaminti vertikaliai kylančius ir tupiančius oro taksi. Skirtumas galbūt tas, kad kol kas „Joby Aviation“  planuose - pilotuojama skraidyklė, galinti gabenti 4 keleivius. Pernai prie šio projekto prisidėjo „Toyota“.

 

O štai - bendras „Hyundai“ ir „Uber“ kūrinys, oficialiai pristatytas praeitų metų pradžioje:

Tai - S-A1, dar vienas elektrinis vertikaliai kylantis ir tupiantis orlaivis. Kaip ir „Joby Aviation“ kūrinys, S-A1 gali skraidinti keturis keleivius, įsitaisiusius už vieno piloto. Vėlgi, kaip ir „Joby Aviation“ atveju, S-A1 turės pilotą, tačiau tik iš pradžių - ateityje abi kompanijos vystys bepiločius oro taksi.

Tik kam jie? Na, elektriniai vertikaliai kylantys ir tupiantys lėktuvai šiuolaikiniuose miestuose būtų labai naudingi. Jie neteršia, nestringa kamščiuose, keliauja greitai ir tyliai. Pradžioje minėtas „Archer Aviation“ kūrinys vienu įkrovimu nuskris 96 km ir galės išvystyti iki 240 km/val. greitį. Taigi, kaip galite įsivaizduoti, kartais tai bus tiesiog idealus pasirinkimas dideliame mieste.

 

Kodėl automobilių gamintojai į šią sritį meta didžiulius pinigus, talentą ir gamybos technologijas? Nes automobilių kompanijos seniai suprato, kad būti tik automobilių gamintojais nepakanka. Jos nori būti mobilumo kompanijos, todėl investuoja į viską, kas yra susiję su žmonių judėjimu. Elektriniai paspirtukai, dalijimosi automobiliais paslaugos, išmanios stovėjimo aikštelių sistemos, elektromobilių infrastruktūra ir didesni projektai, kaip lėktuvai, joms yra labai įdomūs. Be to, elektrinių oro taksi rinka per 20 metų tikriausiai išaugs iki 1,5 trilijonų JAV dolerių. Taigi, tai - svarbi investicija į ateitį. Ypač turint omenyje, kad daug kas svarsto, ar automobilio turėjimas neišeis iš mados.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()