„Tesla“ skubiai išparduoda „Model X“ ir „Model S“ automobilius - kas čia vyksta ir kodėl tai puikios žinios norintiems elektromobilio?  (2)

Pranešama, kad už pardavimus atsakingi „Tesla“ darbuotojai gavo ypatingą nurodymą - iki sausio pabaigos išparduoti likusius „Model X“ ir „Model S“ automobilius. Galbūt tai reiškia, kad bus nuolaidų. Tačiau kur kas svarbiau tai, kas bus po to.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla Model S“ yra gaminamas nuo 2012 metų. Aišku, per tuos metus šis automobilis buvo ne kartą atnaujintas. Dauguma atnaujinimų buvo susiję su programine įranga, bet tuo pačiu augo ir maksimali „Model S“ gamos baterijos talpa, gerėjo dinaminės savybės, buvo pristatytos atnaujintos autopiloto versijos. „Model S“ buvo pirmas „Tesla“ žengimas į kasdieniškų automobilių rinką, nors beveik 5 metrų ilgio automobilis niekada nebuvo laikytinas pigiu.

Tuo tarpu „Model X“, gaminamas nuo 2015 metų, buvo tas futuristiškai praktiškas elektromobilis šeimoms iš ateities. Tai buvo nepaprastai svarbus „Tesla“ modelių gamos papildymas. „Model X“ gamyba ne kartą buvo atidėta, modelis sulaukė daug kritikos dėl gamybos pradžioje pasitaikiusių defektų.

Tačiau galiausiai „Model X“ padėjo kompanijai pereiti į naują plėtros ir augimo etapą. Dabar „Tesla“ modelių gamoje yra ir „Model 3“ (nuo 2017-ųjų), ir „Model Y“ (nuo 2020-ųjų), o artimiausioje ateityje turėtų būti ir „Cybertruck“ pikapas bei „Roadster“ superautomobilis. Na, ir „Semi“ vilkikas, bet tai yra jau kitos kategorijos mašina.

 

Tačiau kitą mėnesį turėtume sulaukti staigmenos. Įvairūs portalai praneša, kad „Tesla“ pardavėjai sulaukė žinutės, kad iki mėnesio pabaigos reikia parduoti likusius  „Model X“ ir „Model S“ automobilius. Galbūt tai reiškia, kad jiems bus taikomos nuolaidos. Tačiau kur kas svarbiau tai, kad „Tesla“ kažkam ruošiasi - senieji modeliai turės užleisti vietą naujiems.

Pranešama, kad „Model X“ ir „Model S“ gamyba sustojo dar gruodį. Gamybos linijos jau yra paruoštos atnaujintiems automobiliams. Kuo jie skirsis nuo pirmųjų - neaišku. Greičiausiai didieji „Tesla“ elektromobiliai turės „Model 3“ dizainą primenančius salonus, kurie bus dar labiau minimalistiški. Spėjama, kad „Model X“ gali netekti tų ypatingų sparnus primenančių galinių durelių, kurios stipriai lėtina surinkimo procesą.

 

Kaip bus atnaujinamos technologijos, taip pat neaišku. Galima spėti, kad automobiliai turės didesnes baterijas (nors 100 kWh ir taip yra pakankamai) ir didesnę įkrovimo galią. Galbūt jos pasižymės nauja architektūra. Anksčiau Elonas Muskas yra sakęs, kad norėtų baterijas labiau integruoti į elektromobilio konstrukciją - taip, kaip kadaise lėktuvų sparnai buvo paversti degalų bakais. Galiausiai, galbūt (vėlgi, visa tai - spėlionės) „Model X“ ir „Model S“ turės šilumos siurblius ar pagerintą jutiklių sistemą autonominiam vairavimui.

Jei šie nepatvirtinti gandai visgi yra teisingi,  „Model X“ ir „Model S“ turėtų atpigti ir naudotų automobilių rinkoje. Taip nutinka visiems nebegaminamiems modeliams ir elektromobiliai nebus išimtis. Juolab, kad didesnio elektromobilio norintys žmonės pasinaudos proga pakeisti seną  „Model X“ ar „Model S“ nauju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai (2)