Tokios virtuvės dar nematėte: neįmanoma atitraukti akių – robotizuotas virtuvės komplektas pagamins jums vakarienę už 280 000 eurų (Foto, Video)  ()

Dar 2015 m. buvo kalbama apie robotus namų virėjus, kurių kūrime labiausiai buvo pasistūmėjęs Didžiosios Britanijos startuolis „Moley Robotics“. Po šešerių metų plėtros, startuolis yra pasirengęs pradėti diegti automatizuotas virtuvės sistemas tikruose namuose, tam, kad būtų užtikrintas visiškas maisto gaminimo automatizavimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 2015 m., kai buvo pademonstruotas „Moley“ prototipas, matėme keletą kitų robotizuotų virtuvių sistemų, tačiau tokios įmonės kaip „Creator“ ir „Picnic“ daugiausia dėmesio skyrė komercinei erdvei.

„Moley“ patobulino gyvenamosioms patalpoms pritaikytą sistemą, siekdama supaprastinti namų savininkų kasdienio maisto ruošimo ir gaminimo būdą.

„Moley“ virtuvės centre yra robotizuotų rankų pora, kuri tęsiasi žemyn nuo lubų. Rankos kabo ant vienos važiuoklės, kuri slenka pirmyn ir atgal per lubose integruotą bėgių sistemą.

Sukurtos bendradarbiaujant su vokiečių robotų griebtuvų gamintoju „Schunk“, vikrios rankos gali tvarkyti „Moley“ prie sistemos priderintus puodus, keptuves ir indus, valdyti lietimui jautrią indukcinę viryklę ir kitus išmaniuosius prietaisus, pilti ir maišyti ingredientus, patiekti patiekalus į lėkštes ir išvalyti netvarką.

Optinės kameros ir jutikliai atvaizduoja ingredientus, indus ir kitus sistemos komponentus, kad rankos galėtų tiksliai rasti tai, ko jiems reikia.

 

Siekdama robotų rankoms suteikti kulinarinės patirties, reikalingos meistriškai sukurti restorano lygio patiekalus, „Moley“ tiesiogiai su virėjais rengia receptus.

Virėjai ne tik sudeda ingredientus, matuoja ir žingsnis po žingsnio surašo instrukcijas į kompiuterį, bet ir aktyviai ruošia tiesioginio 3D įrašymo receptus.

Sistema sugeba užfiksuoti virėjų veiksmų niuansus, pasikliaudama pritaikytais algoritmais, kad žmogaus judėjimas būtų paverstas skaitmeniniu judesiu. „Moley“ planuoja sudaryti daugiau nei 5000 receptų.

Namo savininkas valdo virtuvę naudodamas didelį jutiminį ekraną, kuriame yra visi skirtingi receptai, o vartotojai gali patikslinti rezultatus naudodami įvairius parametrus, įskaitant konkrečius dietos apribojimus ir virtuvės tipą.

„Moley“ virtuvė ir kartu su ja pagaminti specialūs maisto gaminimo įrankiai leidžia gaminti ir patiems namų savininkams, nebūtinai visą gaminimo procesą patikint automatizuotai sistemai.

Jie taip pat gali įrašyti savo receptus naudodami „Moley“ kūrėjų programinę įrangą, kad robotų sistema galėtų juos įtraukti į savo receptų sąrašą.

 

Be robotizuotų rankų, „Moley“ virtuvė apima prietaisus, spinteles ir įrankius. Virtuvės reikmenys ir indai yra pagaminti iš tokių medžiagų kaip žalvaris, poliruotas aliuminis ir auksu padengtas nerūdijantis plienas, o pirkėjai gali pritaikyti virtuvę prie savo didesnio namų interjero pasirinkdami platų apdailos elementų pasirinkimą.

„Moley“ skaičiavimais, aukščiausios kokybės „Moley R“ paketo įdiegimas kainuos maždaug 277 000 eurų. „Moley X“ paketas, kuriame nėra robotizuotų rankų, pirkėjams kainuos maždaug 110 000 eurų.

„Mes tikimės, kad laikui bėgant mums pavyks sumažinti mūsų produkto kainą, atsižvelgiant į gamybos apimtis, efektyvumą ir masto ekonomiją, tuo pačiu pagerinant papildomas produkto funkcijas", - teigia „Moley“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Markas Oleynikas.

„Moley“ planuoja pradėti komercinės klasės robotizuotos virtuvės gamybą 2021 m.

Video apie „Moley“ robotizuotą virtuvę:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(6)
(3)

Komentarai ()