Patyrę sankcijas, „Huawei“ suka į netikėtą sferą: imsis kiaulininkystės ir anglies kasybos?  (1)

„Huawei“ susiduriant su stipriomis sankcijomis prekybai išmaniaisiais telefonais, kompanija atsigręžia į kiaulininkystės technologijas, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai Donaldo Trumpo administracija kinų kompaniją pavadino grėsme JAV nacionaliniam saugumui, Kinijos telekomunikacijų gigantui buvo sustabdyta prieiga prie gyvybiškai svarbių komponentų.

Reaguodama į pasunkėjusią prekybą išmaniaisiais telefonais, „Huawei“ ieško kitų pajamų šaltinių.

Be dirbtinio intelekto (DI) integravimo į kiaulininkystę, „Huawei“ taip pat bendradarbiauja su anglies kasybos pramone.

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas tvirtino, kad „Huawei“ gali dalytis klientų duomenimis su Kinijos vyriausybe – tačiau tokie tvirtinimai buvo ne kartą paneigti.

Vis dėlto didžiausi pasaulyje telekomunikacijų įrangos gamintojai apsiribojo 4G modelių gamyba – nes jiems trūksta JAV vyriausybės leidimo importuoti komponentus, reikalingus 5G modeliams.

2020 m. paskutinį ketvirtį  „Huawei“ išmaniųjų telefonų pardavimai sumažėjo 42 proc., nes dėl sankcijų kompanija susidūrė su mikroschemų tiekimo problemomis. „Huawei“ taip pat buvo uždrausta vystyti 5G tinklus daugelyje šalių.

Ataskaitose teigiama, kad šiais metais kinų kompanija sumažins išmaniųjų telefonų gamybą iki 60 proc. – nors teigiama, kad šis skaičius nėra patvirtintas.

„Ši problema nėra dėl to, kad būtų kokių nors problemų dėl kokybės ar „Huawei“ produktų naudojimo patirties. „Huawei“ susiduria su geopolitinėmis problemomis“, – BBC sakė bendrovės atstovas.

 

Taigi, panašu, „Huawei“ ieško kitų pajamų šaltinių – pereina prie debesų kompiuterijos paslaugų, išmaniųjų transporto priemonių ir nešiojamų įrenginių. Kompanija net turi planų dėl išmaniojo automobilio.

Tačiau jis taip pat atkreipė dėmesį ir į keletą tradicinių pramonės šakų.

Kiaulininkystė

Kinija turi didžiausią pasaulyje kiaulininkystės pramonę – čia auginama pusė pasaulio mėsinių kiaulių.

Teigiama, kad „Huawei“ technologijos padeda modernizuoti kiaulių fermas – diegiamas dirbtinis intelektas, kuriuo siekiama identifikuoti ligas ir stebėti kiaules.

Veidų atpažinimo technologija gali identifikuoti atskiras kiaules – o kita technologija stebi jų svorį, mitybą ir judrumą.

„Huawei“ jau kurį laiką plėtoja veidų atpažinimo technologiją, ir praeitą mėnesį sulaukė kritikos dėl sistemos, pagal kurią tarp gatvės pėsčiųjų atpažįstami žmonės, kurie yra uigūrų kilmės.

Kiti Kinijos technologijų gigantai, įskaitant „JD.com“ ir „Alibaba“, jau irgi dirba su Kinijos kiaulių augintojais.

 

„Kiaulininkystė yra dar vienas pavyzdys, kaip mes bandome atgaivinti kai kurias tradicines pramonės šakas taikydami IRT (informacines ir ryšių technologijas), kad 5G eroje sukurtume daugiau vertės pramonei“, – teigė „Huawei“ atstovas.

Anglies kasyba ir duomenys

Šio mėnesio pradžioje „Huawei“ įkūrėjas ir vadovas Renas Zhengfei paskelbė apie kasybos inovacijų laboratorijos kūrimą šiaurinėje Kinijos Šansi provincijoje.

„Huawei“ nori sukurti anglies kasyklų technologijas, kurios „reikalautų mažiau darbuotojų, padidintų ir padidintų efektyvumą“ bei leistų angliakasiams darbe „dėvėti kostiumus ir kaklaraiščius“.

Per renginyje vykusį apskritojo stalo susitikimą R.Zhengfei sakė, kad įmonė taip pat plečiasi į plataus vartojimo gaminius – tokius kaip televizoriai, kompiuteriai ir planšetiniai kompiuteriai.

„Mes vis tiek galime išgyventi, net nepasikliaudami telefonų pardavimais“, – sakė „Huawei“ vadovas ir pridūrė, kad labai mažai tikėtina, jog JAV pašalins „Huawei“ iš juodojo sąrašo, draudžiančio įmonėms dirbti su Kinijos technologijų įmone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai (1)