Kraupus vaizdas: išplatintas vaizdo įrašas, kaip buvo numuštas Afganistano kariuomenės sraigtasparnis (Video)  (16)

Naujienų portalas TOLOnews paviešino tragišką, tačiau labai neįprastą vaizdo įrašą. Jame galime išvysti kaip Afganistano oro pajėgų sraigtasparnis Mi-17 yra pakertamas atskridusios raketos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialios informacijos apie įvykį nutikusį praėjusią savaitę nėra daug, todėl reikia pasikliauti vietos šaltinių informacija.

Jų teigimu, trečiadienio naktį, keturi sraigtasparniai pakilo iš oro bazės skrydžiui į Kabulą. Juose buvo specialiųjų pajėgų kariai, vietos policijos pareigūnai, jų artimieji.

Iškart po pakilimo į sraigtasparnius buvo paleistos raketos iš nešiojamų oro gynybos sistemų. Gerai įsižiūrėję filmuotoje medžiagoje galime išvysti momentą kada nenustatyto tipo į šilumą reaguojanti raketa pataiko į Mi-17. Sprogimas nuplėšia uodegą, netekęs stabilumo karinis lėktuvas nukrenta nusinešdamas 9 žmonių gyvybes.

 

Nežinome kas visą įvykį nufilmavo, tačiau vaizdo aukštis bei kokybė leidžia teigti, kad tai turėjo būti modernus karinis dronas gebantis aukštos kokybės vaizdu filmuoti terminį vaizdą. Šiuo aspektu įrašas labai įdomus, nes esame įpratę matyti drebančius vaizdus filmuotus mobiliaisiais telefonais, kurie labai retai būna informatyvūs.

Kariniai susirėmimai tarp vietos pajėgų ir oponuojančių sukilėlių paskutiniuoju metu suintensyvėjo. Greitu laiku JAV pajėgos turėtų pilnai pasitraukti iš šalies, todėl oponuojančios pusės bando užsitikrinti kuo daugiau kontroliuojamos teritorijos karų draskomoje valstybėje.

 

Afganistano oro pajėgos naudoja daug sraigtasparnių, kurie stipriai palengvina keliavimą šioje kalnuotoje valstybėje. Mi-17 yra rusiško karinio/krovinio Mi-8 sraigtasparnio eksportinė versija. Dauguma turimų orlaivių nauji, sąjungininkų užsakyti iš Rusijos ir turi įdiegtą vakarietišką elektroniką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(4)
(23)

Komentarai (16)