Mokslininkai sukūrė prietaisą, kuris rinks 5G energiją - kai kurie prietaisai veiks be baterijų  ()

Yra žmonių, kurie bijo 5G elektromagnetinės spinduliuotės. Tuo tarpu yra mokslininkų, kurie norėtų ja pasinaudoti. Džordžijos technologijų instituto mokslininkai mano, kad 5G ryšys galėtų tapti energijos šaltiniu įvairiems prietaisams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

5G elektromagnetinė spinduliuotė nėra tokia jau stipri. Kai ant jūsų daugiabučio įrengs 5G siųstuvus, lemputės jūsų spintelėje nepradės šviesti. Tačiau mokslininkai žino kelias gudrybes, kaip panaudoti ir tokią energiją.

Pagrindinė gudrybė - Rotmano antena. Tai - įrenginys, kuris įprastai yra naudojamas kariniuose radaruose. Jis leidžia apžvelgti didelį plotą nesukiojant antenos. Šįkart mokslininkai sukūrė pažangią Rotmano antenos versiją, kuri yra šiek tiek panaši į vorą, todėl renka iš visų pusių skleidžiamą elektromagnetinė radiaciją. Šis įrenginys kelis jaučiamus signalus surenka ir sulieja į vieną, taip tarsi kondensuodamas 5G energiją. Šis Džordžijos technologijų instituto mokslininkų išradimas surenka 21 kartų daugiau energijos nei ankstesni panašūs prietaisai.

 

Nors skamba labai sudėtingai, šis 5G energijos rinkimo įrenginys yra labai mažas. Mokslininkai Rotmano anteną spausdina ant kietų ir lanksčių daiktų. Rezultatas - 5G tinklas tampa savotiška belaidės energijos infrastruktūra. Turint omenyje, kad 5G siųstuvų miestuose bus labai daug, ši technologija turi didžiulį potencialą. Tik kam galima panaudoti šią surinktą energiją?

 

Na, tikriausiai suprantate, kad nekalbame apie labai galingus prietaisus. Tokie 5G energijos kolektoriai gali būti naudojami įvairiuose jutikliuose. Pavyzdžiui, oro kokybės, vibracijų ir pan. Tai yra, labai paprastuose, nedaug energijos naudojančiuose prietaisuose. Šie įrenginiai keis ne elektros laidus, o pačias mažiausias baterijas. Ir leis kurti išmaniųjų miestų infrastruktūros tinklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()