JAV laivynas atskleidė, kokią dalį naikintuvų ateityje sudarys bepiločiai orlaiviai  ()

JAV Karinis jūrų laivynas vis dar remiasi senais „Boeing F/A-18E/F Super Hornet“ naikintuvais. Tai - tikrai įspūdingi orlaiviai ir jie net nėra visiškai seni. Tačiau laikas atsinaujinti po truputį artėja ir jau ryškėja „Super Hornet“ pakeisiančio lėktuvo kontūrai ir filosofija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Boeing F/A-18E/F Super Hornet“ pirmam skrydžiui pakilo 1995 metais, o tarnybą pradėjo 21 amžiaus pradžioje. Taip, tai nėra naujas lėktuvas ir jis neturi STEALTH galimybių, tačiau tarnauja ir kur kas senesni lėktuvai. „Super Hornet“ tebėra gaminamas ir yra pakankamai patikimas, tačiau kitą dešimtmetį jis turės užleisti vietą naujos kartos naikintuvams.

JAV Karinio jūrų laivyno karininkai po truputį atskleidžia, kas pakeis „Super Hornet“, kai tam ateis laikas. Tai bus šeštos kartos naikintuvas, šiuo metu žymimas kaip F/A-XX (dalis NGAD projekto - „Next-Gen Air Dominance“) ir jam į porą tinkantys dronai. Manoma, kad daug laivyno naikintuvų bus pilotuojami, tačiau turės galimybę būti valdomi ir per atstumą. Spėjama, kad su laiku šeši iš dešimties naikintuvų piloto nebeturės. Kita vertus, net ir pilotuojami F/A-XX dažnai veiks šalia dronų.

 

Viena iš F/A-XX užduočių bus laivų gynyba nuo priešo aviacijos. Tačiau kur kas dažniau F/A-XX naikins taikinius ant žemės. F/A-XX turės papildytos realybės sistemas pilotams, dažnai skraidys su robotiniais kompanionais, naudos naujos kartos lazerinius ir kitokius ginklus. F/A-XX keis ir „EA-18G Growler“ - elektroninei karybai skirtą „Super Hornet“ versiją.

 

Laivynas labai domisi nepilotuojamais naikintuvais, kurie turėtų tokias pat galimybes, kaip ir pilotuojami orlaiviai. Viena iš to priežasčių - erdvė lėktuvnešiuose. Dronai gali būti mažesni, nes jiems nereikia kabinų.

Laivynas jau perka F-35C naikintuvus, tačiau jie nepakeis visų „Super Hornet“. Be to, F/A-XX bus gerokai pažangesnis ir dar sunkiau pastebimas radarais - tai yra šeštos kartos naikintuvas, kai F-35C yra penktos kartos atstovas. Tik kitą dešimtmetį pamatysime, kokiomis galimybėmis pasižymės F/A-XX ir šiuos naikintuvus lydintys dronai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()