Avarinės situacijos: kaip mūsų kariuomenės orlaivis „Spartan“ pasirengęs jas atlaikyti? (Video)  ()

Lietuvos kariuomenės transporto orlaivis „Spartan“ - tai italų gamybos turbo propelerinis lėktuvas. Jis gabena įvairias transporto priemones, skraidina karius, taip pat šalies vadovus. Šis lėktuvas gali skristi 602 km/h greičiu, o maksimalus skrydžio aukštis - 9144 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors iš žiniasklaidos kartais gali susidaryti įspūdis, kad orlaivis neretai genda, pasak kariškių, jis tarnauja palyginus labai gerai.

„Lyginant netgi su amerikiečių pajėgomis, kurie naudoja šį orlaivio tipą, mūsų rodikliai pakankamai geri“, - sako mjr. Andrius Stuknys.

Pasak jo, kiekviena šalis savo orlaivius eksploatuoja labai skirtingai, todėl net gamintojo nurodyta informacija apie galimus gedimus būna netiksli. Orlaivio pilotai visada turi būti pasiruošę avarinėms situacijoms.

„Jeigu kažkas visiškai sugenda, kad ir kaip bebūtų, stengiesi nuleisti orlaivį ant žemės“, - sako „Spartan“ įgulos vadas mjr. Mindaugas Garbenis.

Reikalui esant, „Spartan“ gali nusileisti ir ant vandens, tuomet įgulos evakuacija vykdoma pro viršutinius orlaivio liukus. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(1)
(2)
(-1)

Komentarai ()