Rusijos naikintuvai Arkties padangėje – ne kokie ženklai, bet yra ir viena gera naujiena (Video)  ()

„Rusijos „Gynybos“ ministerija balandžio pabaigoje pranešė, kad visoje Rusijos Federacijos teritorijoje, per šių metų 16-tą savaitę, siekiant identifikuoti kitus orlaivius, Rusijos Oro pajėgų koviniai lėktuvai į orą buvo pakelti vos du kartus“, – sako Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis. – Tuo metu, tą pačią savaitę vien Lietuvoje NATO Oro policijos lėktuvai buvo keliami į oro net keturis kartus. Ir visais atvejais buvo atpažinti Rusijos kariuomenės kariniai lėktuvai, nesilaikantys skrydžio saugumo: skrido išjungę atsakiklius, be skrydžio plano, ignoravo bandymus užmegzti radijo ryšį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karininko teigimu, iš viso oro eismo saugumui ir Lietuvos valstybės sienos pažeidimo pavojų kėlė 14 Rusijos kariuomenės karinių lėktuvų: naikintuvai „Su-27 Flanker“, „Su-35 Flanker-E“, strateginiai bombonešiai „Tu-160 Blackjack“, ankstyvojo įspėjimo ir valdymo lėktuvas „A-50 Mainstay“ bei transportinis lėktuvas „Il-76 Candid“.

„Tačiau, panašu, kad ateityje su tokiais pavojingais Rusijos aviacijos veiksmais susidursime dažniau. Ir tuos susidūrimus patirsime ne tik mes, kaip Lietuva, bet ir kitos NATO bei ES valstybės, kurios apima Arkties regioną: Suomija, Norvegija, Danija, Kanada, JAV, Islandija“, – tvirtina karys.

Jis primena, kad vienintelis Rusijos laivyno laivas „Kuznetsov“, kuris galėjo gabenti lėktuvus, buvo pažeistas, kai jį bandė eilinį kartą remontuoti po nevykusios operacijos prie Sirijos krantų. Tačiau specialiai jam pritaikyti lėktuvai liko veikiantys – bet be savo pakilimo ir nusileidimo tako laive.

 

„Todėl Rusijos kariuomenės vadovybė nusprendė lėktuvnešio naikintuvus „MiG-29K Fulcrum-D“ įdarbinti Arktyje ir dislokuoti ten esančioje Naujosios Žemės saloje, kur jie pakeitė iki šiol ten dislokuotus „MiG-31BM Foxhound“. Šie kariniai pajėgumai tarnauja Arkties regione kaip greito reagavimo pajėgos“, – aiškina ginkluotės entuziastas.

Anot D.Antanaičio, „MiG-29K Fulcrum-D“ – tai operacijoms nuo lėktuvnešio skirtas daugiafunkcinis naikintuvas, gali būti ginkluotas priešlėktuvinėmis bei priešlaivinėmis raketomis bei bombomis. Naikintuve sumontuota 30 mm automatinė patranka. Lėktuvo skrydžio nuotolis – nuo 700 km iki 1500 km, priklausomai nuo skrydžio aukščio.

„MiG-31BM Foxhound“ – tai viršgarsinis kovinis lėktuvas-perėmėjas, kurio ginkluotę sudaro 23 mm patranka. Atsargos majoras pasakoja, kad papildomai „Foxhound“ gali būti apginkluotas priešlėktuvinėmis ir priešlaivinėmis raketomis, lėktuvo skrydžio nuotolis – nuo 720 km iki 1450 km.

 

„Tokios rokiruotės Arkties regione rodo, kad Rusija toliau didins savo karinį buvimą Šiaurėje ir yra pasiruošusi panaudoti kariuomenę natūraliųjų iškasenų uzurpavimui ginčytinuose teritorijose – o papildomai tai taip pat yra ir ženklas, kad vargu ar dar kada pamatysime plaukiant jūroje ar vandenyne ir juodais ar kitos spalvos dūmais apsipylusį vienintelį Rusijos kariuomenės lėktuvnešį „Kuznetsov“, – apibendrina atsargos karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(8)
(-5)

Komentarai ()