Vaizdas užgniauš kvapą – bandymo metu naikintuvas F-4 „Phantom“ 800 km/val. greičiu trenkėsi į beveik 4 m storio betoninę sieną: iš lėktuvo lieka tik dulkės (Video)  ()

JAV vyriausybė norėjo išbandyti, kas nutiktų, jei lėktuvas atsitrenktų į betonines atominės elektrinės sienas. Tam jie panaudojo F-4 „Phantom“ reaktyvinį naikintuvą, kuris visiškai pakrautas sveria iki 18 800 kg.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1988 m. balandžio mėn. bendromis „Sandia Laboratories“, JAV vyriausybės ir Japonijos struktūrinės mechanikos instituto pastangomis visiškai veikiantis F-4 „Phantom“ rėžėsi į gelžbetoninę sieną 480 mylių per valandą greičiu.

„Phantom“ buvo pritvirtintas prie dviejų bėgių raketinių rogių, kad būtų išvengta jo pakilimo, kai orlaivis pasileido link betoninės sienos beveik 800 km per valandą greičiu.

 

Smūgio bandyme buvo naudojamas visiškai funkcionalus F-4. Iš dalies pašalintos tik pagrindinių sparnų pavaros ir atvartai, juos pakeitė vežimėlio konstrukcija ir rogės. Siena, į kurią trenkėsi naikintuvas, buvo gelžbetonio blokas, kurio plotis ir ilgis 7 m, o storis – 3,7 m.

Smūgio metu lėktuvas visiškai suyra, jis tiesiog virsta dulkėmis, kai atsitrenkia į sieną.

 

Dar svarbiau tai, kad siena, skirta sugerti smūgį, atliko savo darbą, įrodydama, kad ji gali apsaugoti atominę elektrinę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(2)
(76)

Komentarai ()