10 aukštų pastatas per dieną - kas jei pastatus gamintume kaip automobilius? (Video)  (4)

Tik pažiūrėkite, kaip 10 aukštų daugiabutis pastatomas per 28 valandas ir 45 minutes. Per tiek laiko vietoje atsiranda pastatas su vidaus apdaila, balkonais, langais, elektros instaliacija ir ventiliacijos sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, tai - gamykloje pagamintas pastatas, kuris vietoje buvo tiesiog surinktas. Tačiau tai ir yra šios idėjos esmė. Kodėl namai yra statomi po truputį vietoje, kai juos galima atvežti ir surinkti? Trumpesnis statybų laikas reiškia, kad šalia statybų aikštelių nebūtų ilgai ribojamas eismas, o greta gyvenantys žmonės trumpiau kentėtų triukšmą.

Tai - Kinijos „Broad Group“ kūrinys. Kompanija gamina modulius, iš kurių galima statyti daugiabučius, bendrabučius, viešbučius ir ligonines. „Broad“ modulis yra maždaug jūrinio konteinerio dydžio. Jame - tvirta nerūdijančio plieno konstrukcija su integruota elektros instaliacija, ventiliacija, vandentiekiu. Kompanija teigia, kad bent jau teoriškai ši sistema galėtų būti naudojama nors ir 200 aukštų pastatams statyti.

 

„Broad“ moduliai į statybų aikštelę atvyksta sunkvežimiais ir yra surenkami kranais. Modulis po modulio varžtais jungiamos plieninės konstrukcijos, elektros instaliacija, vandentiekis ir kanalizacija. Balkonai išstumiami į išorę ir sutvirtinami. Kai montuojami viršutiniai moduliai, apatiniai jau atrodo kaip tikri gyvenami butai. Ir tam tereikia didelės darbininkų grupės bei trijų kranų.

 

„Broad“ teigia, kad šie pastatai yra stabilūs - jie yra atsparūs žemės drebėjimams. Bet prireikus tokį pastatą vis tiek būtų galima išardyti ir pervežti į naują vietą. Tai, beje, reiškia, kad pastatą galima praplėsti ir vėliau, jei iškiltų poreikis sukurti papildomą aukštą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (4)