„Windows 11“ iš tiesų bus: nutekėjo naujos operacinės sistemos versija (Foto)  (4)

Internete nutekėjo būsimosios „Microsoft“ operacinės sistemos „Windows 11“ informacija. Po to, kai ekrano nuotraukos pirmą kartą buvo paskelbtos Kinijos svetainėje „Baidu“, internete pasirodė visa „Windows 11“ operacinė sistema su nauja vartotojo sąsaja, „Start“ meniu ir daugybe kitų dalykų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ neatsakė į prašymą pakomentuoti nutekėjimą. Vis dėlto „Windows“ komandos „Twitter“ paskyroje buvo šiek tiek juokaujama, rašant: „Tai tik pradžia. Prisijunkite birželio 24 d. 11 val. ryto, kad pamatytumėte, kas bus toliau“. Tai leidžia manyti, kad bus parodyta daugiau naujosios operacinės sistemos privalumų, tačiau taip pat patvirtina, kad šis nutekėjimas yra tikras.

Kas buvo paviešinta?

Naujoji „Windows 11“ naudotojo sąsaja ir pradžios meniu yra labai panašūs į tuos, kurie iš pradžių buvo „Windows 10X". „Microsoft“ supaprastino „Windows", pritaikytą dviejų ekranų įrenginiams, bet vėliau šį projektą nutraukė ir ėmėsi kurti „Windows 11“. Vizualiai didžiausius pokyčius pastebėsite palei užduočių juostą. Čia „Microsoft“ sucentravo programų piktogramas, sutvarkė dėklo sritį, įtraukė naują pradžios mygtuką ir meniu.

Šis atnaujintas pradžios meniu yra supaprastinta šiuo metu „Windows 10“ esančio meniu versija be „Live Tiles“. Jame yra prisegtos programos, naujausi failai ir galimybė greitai išjungti arba iš naujo paleisti „Windows 11“ įrenginius. Jis tikrai daug paprastesnis nei šiuo metu esantis „Windows 10“.

 

Jei nenorite, kad programėlių piktogramos ir pradžios meniu būtų centruotos, yra galimybė visas jas perkelti atgal į kairę pusę. Kartu su tamsiuoju režimu, kuris taip pat yra prieinamas, „Windows 11“ pradeda atrodyti kaip patobulinta „Windows 10“ versija, o ne kažkas visiškai naujo.

„Microsoft“ taip pat naudoja suapvalintus kampus visoje „Windows 11“. Jie matomi kontekstiniuose meniu, aplink programas ir failų naršyklę. Pačiame pradžios meniu taip pat yra suapvalinti kampai. Tai vis dar ankstyvoji „Windows 11“ versija, kuri nutekėjo, todėl dar ne viskas įtraukta.

Tikimasi, kad „Windows 11“ sistemoje bus daugiau integruotų programėlių pakeitimų, tačiau atrodo, kad daugumos jų dar nėra. Vis dėlto didelė operacinės sistemos dalis atrodo baigta, todėl tikimasi, kad netrukus pasirodys jos beta versija, kurią galės išbandyti „Windows Insiders“ dalyviai.

Galbūt pastebėjote naują piktogramą „Windows 11“ užduočių juostoje, ji operacinėje sistemoje pažymėta kaip „Widgets“. Gandai rodo, kad „Microsoft“ sugrąžina „Windows Widgets“, ir atrodo, kad šioje ankstyvojoje versijoje jų yra.

Kadangi tai akivaizdžiai labai ankstyvoji „Windows 11“ versija, valdikliai nėra visiškai įkeliami į operacinę sistemą, tačiau jie skirti išlankstyti ir suteikti greitą prieigą prie naujienų, orų ir kito interneto turinio.

 

Į „Windows 11“ taip pat įtraukti nauji momentiniai valdikliai, kuriuos galite pasiekti iš visų programų maksimizavimo mygtuko. Galite greitai pritraukti langus vieną šalia kito arba išdėstyti juos darbalaukyje sekcijomis.

Deja, kol kas neatrodo, kad „Windows Store" būtų didelių atnaujinimų. Kadangi tai ankstyvoji nutekinta versija, tikėtina, kad bet kokie atnaujinimai, kuriuos planuoja "Microsoft“, tiesiog dar nepasirodo.

„Windows Store“ sąsaja iš esmės yra tokia pati, kaip ir dabar esanti „Windows 10“, su galimybe naudotis visomis tomis pačiomis programėlėmis, kurios yra prieinamos šiandien.

Pranešama, kad pastaraisiais mėnesiais „Microsoft“ dirbo prie naujos „Windows“ programėlių parduotuvės, ir gandai rodo, kad ji bus labai pasikeitusi, palyginti su dabartine. „Microsoft“ generalinis direktorius Satya Nadella pažadėjo, kad „Windows“ sistema "atvers didesnes ekonomines galimybes kūrėjams" ir tai greičiausiai bus padaryta naujos parduotuvės pavidalu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(11)
(25)
(-14)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: