Milijardierius Richardas Bransonas sėkmingai pakilo į kosmosą ir nusileido į Žemę: skrydį stebėjęs Elonas Muskas liko sužavėtas (Video)  (9)

Sekmadienį britų milijardierius Richardas Bransonas sėkmingai pakilo į kosmosą „Virgin Galactic“ erdvėlaiviu „VSS Unity“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Erdvėlaivis pakilo iš Naujojoje Meksikoje esančio „Spaceport America“ kosmodromo 14.40 val. Grinvičo laiku (17.40 Lietuvos laiku).

„Sveikiname visą nuostabią „Virgin Galactic“ komandą, kurios 17 metų sunkus darbas leido mums žengti taip toli“, – leidžiantis erdvėlaiviui kalbėjo R. Bransonas.

Šį skrydį milijardierius pavadino „viso gyvenimo patirtimi“.

Kartu su Bransonu į kosmosą skrido du pilotai Dave Mackay ir Michael Masucci bei trys „Virgin Galactic“ darbuotojai – Beth Moses, Colinas Bennettas ir Sirisha Bandla.

Tai buvo jau 22-asis „VSS Unity“ skrydis ir ketvirtas raketomis varomas kosminis skrydis.

Kildamas erdvėlaivis pasiekė maksimalų 3 machų greitį (3 581 km/h). „VSS Unity“ pasiekė 86,5 km aukštį. Primename, kad visuotinai pripažinta kosmoso riba yra 100 km. Tačiau svarbu pabrėžti, kad „Virgin Galactic“, kaip ir JAV karinės oro pajėgos bei vyriausybės agentūros, kosmoso riba laiko 80 km (50 mylių) aukštį.

„Apie šią akimirką svajojau nuo pat vaikystės, bet niekas negalėjo manęs paruošti Žemės vaizdui iš kosmoso“, – sakė Bransonas.

 

 

Likus kelioms valandoms iki skrydžio, Bransonas „Twitter“ paskyroje parašė, kad jis „jaučiasi gerai ir yra pasirengęs skrydžiui“, kartu paskelbdamas nuotrauką su Elonu Musku, kuris tapo misijos liudininku.

 

Po Bransono skrydžio „SpaceX“ vadovas Elonas Muskas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė „Sveikinu, gražus skrydis!“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(4)
(40)

Komentarai (9)