„Tesla“ pagaliau paleido naują autopiloto versiją, bet Elonas Muskas ragina ja nepasitikėti  ()

„Tesla“ visai ką tik paleido naują „Full Self-Driving“ versiją ir ji turi daug daugiau galimybių nei ankstesnės. Bet kompanijos vadovas ragina vairuotojus išlikti budriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

FSD pavadinimas daug kam atrodo klaidinantis. Taip, „Tesla“ neabejotinai turi pažangiausią autopilotą rinkoje, bet tai vis tiek nėra autonominiai automobiliai. Kita vertus, prie to artėjama. Nauja FSD beta versija turi daug daugiau galimybių nei ankstesnės. Dabar šią sistemą turintys „Tesla“ automobiliai geriau keis juostas, klausys STOP ženklų ir šviesoforų komandų. Daug geriau nei tai darė anksčiau.

FSD v9 iš tikrųjų yra įspūdinga technologija ir Elonas Muskas nuo pat pradžių buvo didelis jos fanas. Bet šįkart „Tesla“ vadovas nori perspėti vairuotojus nepasikliauti FSD.

Musko teigimu, programinės įrangos bandymai yra smagūs, bet tai - vistiek darbas. FSD v9, pasak kompanijos vadovo, išsprendė daug žinomų sistemos problemų, bet dar tikrai yra nepastebėtų problemų, kurias dar reikės išspręsti. Muskas FSD sistemą bandantiems vairuotojams linki išlikti paranojiškiems saugumo vardan.

 

Tai, beje, pabrėžiama ir FSD v9 naudotojo dokumentuose. Ten pabrėžiama, kad perdėtas pasitikėjimas autopilotu gali būti katastrofiškas. FSD v9 instrukcijose teigiama, kad autopilotas blogiausiu metu gali priimti neteisingą sprendimą, todėl vairuotojas turėtų išlikti atidus ir laikyti rankas ant vairo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()