„Tesla Model Y“ turės HEPA filtrą su „apsaugos nuo biologinio ginklo“ funkcija  ()

„Tesla Model Y“ turėtų būti neblogas elektromobilis šeimai. Ir iš tikrųjų, galime įsivaizduoti, kaip šiais automobiliais žmonės ne tik kasdien važiuos į darbą, bet ir savaitgalį riedės į sodybą. Net jei gyvensime biologinio karo sąlygomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla Model Y“, kaip ir kiti elektromobiliai, neturi išmetimo sistemos. Paprastai tariant, tai reiškia, kad šis automobilis visiškai neprisideda prie vietinės oro taršos. Net jei elektrą gamintume nešvariausiais būdais pasaulyje, oras elektromobilių mieste būtų švaresnis. Bet „Tesla“ nori pasirūpinti ne tik miestų gyventojais, bet ir savo automobilių keleiviais.

„Tesla Model Y“ turi pažangius HEPA filtrus, kurie užtikrins, kad oras automobilio salone bus žymiai švaresnis nei lauke. Elonas Muskas, elektromobilių gamintojo vadovas, teigia, kad šią idėją jam pasiūlė „Google“ įkūrėjas Larryis Pageas - juk tai lengvas ir nepastebimas būdas pagerinti „Tesla“ vairuotojų savijautą.

„Model Y“ salono filtras yra 10 kartų didesnis nei įprasto automobilio. Ir 99,97 % efektyviau šalina kenksmingas bakterijas, virusus, sporas, žiedadulkes, išmetamųjų dujų daleles. Tai nėra tik paprastas filtras - tai yra ypatinga filtravimo sistemą, kurią galima reguliuoti. Veikdama pilna galia, kaip teigia Muskas, ši sistema gali apsaugoti ir nuo biologinio ginklo.

 

Muskas norėjo sumontuoti panašią sistemą ir „Model 3“, bet ten nepakako vietos. „Model Y“ iš tikrųjų yra pakankamai didelis automobilis, todėl vietos pažangiai oro filtravimo sistemai čia atsirado. Iš pradžių ši sistema buvo montuojama į Kinijoje parduodamus „Model Y“, bet dabar jau yra prieinama ir Šiaurės Amerikoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()