Keisčiausi kariniai ginklai: nuo haliucinogeninių bombų ir kamikadzių šikšnosparnių iki tanko, kokio pasaulis dar nebuvo matęs (Video)  ()

Jei tik galite kažką įsivaizduoti, didelė tikimybė, jog kažkas kažkur bandė tai panaudoti kaip ginklą. Žmonės bando nužudyti vieni kitus visą savo egzistavimo laiką, taip sukurdami daugybę išradingų ir visiškai kvailų būdų šiam tikslui pasiekti. Nuo nematomų apsiaustų iki delfinų – pateikiame sąrašą keisčiausių kada nors sukurtų karinių ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kamikadzės šikšnosparniai

Antrojo pasaulinio karo metais JAV jūrų pėstininkų korpusas turėjo ambicingą idėją: šikšnosparnius ištreniruoti tapti bombonešiais kamikadzėmis. Pirmasis šią idėją pasiūlė Pensilvanijos stomatologas, kurį įkvėpė šikšnosparnių užvaldyti Karlsbado urvai Naujojoje Meksikoje.

Idėja? Užkrauti šikšnosparnius sprogmenimis ir išmokyti gyvūnus naudoti echolokaciją taikiniams surasti. Nors kariuomenė eksperimentams naudojo tūkstančius laisvųjų šikšnosparnių, pareigūnai galiausiai atsisakė šio plano – atominė bomba pasirodė perspektyvesnė.

Delfinų atakos

Sovietų Sąjunga taip pat buvo labai susidomėjusi gyvūnų panaudojimu karyboje, tik šiuo atveju dėmesys atiteko delfinams.

 

Pasak Sevastopolio valstybinio okeanariumo, septintajame dešimtmetyje vykdyto projekto tikslas buvo apmokyti delfinus ieškoti po vandeniu panardintų kovinių galvučių ar kitų objektų, anksčiau pranešė „Live Science“.

Tačiau Rusija nėra vienintelė šalis, kurioje delfinai apmokomi karui – Jungtinės Valstijos taip pat turi savo delfinų mokymo programą. Tiesa, šie žavūs jūrų žinduoliai nėra mokomi nešioti ginklus ar žudyti žmones, nes jiems būtų sunku atskirti priešus nuo draugiškų karių, rašoma JAV programos interneto svetainėje.

Haliucinogeniniai artilerijos sviediniai

Ginklai ne visada turi sužaloti kūną – kartais jie gali sutrikdyti protą. Šeštajame dešimtmetyje Centrinė žvalgybos valdyba tyrė psichoaktyviųjų medžiagų, tokių kaip LSD, naudojimą pagal liūdnai pagarsėjusį agentūros projektą MKUltra.

 

Vienas iš CŽV sukurtų „nemirtinų“ ginklų buvo BZ bomba – kasetinė bomba, pripildyta haliucinogeno 3-chinuklidinilbenzilato. Vienas kariuomenės naujokas, su kuriuo buvo atliekami eksperimentai, pasakojo, kad jam teko sapnuoti keistus sapnus, taip pat jis jautėsi neramus, jam buvo sunku susikaupti ir skaudėjo galvą. Galiausiai plano buvo atsisakyta, nes BZ poveikis psichikai nebuvo patikimas.

Žibintuvėlio pistoletas

Atrodo, kad Šiaurės Korėjos šnipai yra patekę į Džeimso Bondo erą. Kai šios šalies žudikai bandė nužudyti aktyvistą Park Sang, Pietų Korėjos žvalgybos agentūra pas šnipus rado daugybę mažyčių ginklų. Tarp radinių buvo du nuodingi rašikliai ir mažytis žibintuvėlis su trimis mažomis skylutėmis kulkoms, pranešė CNN.

Nematomi apsiaustai

 

Ne, jums nepasigirdo, kariuomenės vadai turbūt buvo dideli Hario Poterio gerbėjai, mat 2016 m. JAV paskelbė kvietimą teikti paraiškas sukurti nematomas uniformas, kurios užmaskuotų jas dėvinčius asmenis visais kampais ir visose vietovėse.

Neaišku, kaip toli nuėjo šis projektas, tačiau idėja maskuoti objektą, kad jis būtų nematomas tam tikruose bangų ilgiuose, nėra tokia jau neįprasta. 2006 m. mokslininkai įrodė, kad įmanoma iš tam tikrų medžiagų pagamintus objektus apgaubti šviesa ir padaryti juos nematomus tam tikruose bangų ilgiuose. O 2015 m. vienas mokslininkas teigė išradęs keraminę, itin ploną medžiagą, kuri yra nematoma daugelyje bangos ilgių, pranešė „Army Times“.

„Chrysler TV-8“ tankas

 

Tai turėjo būti vidutinis tankas, galintis vykdyti sausumos ir amfibijos karinius veiksmus bei varomas branduoline energija. Projektas taip ir nebuvo pagamintas.

Įgula būtų gyvenusi didžiulėje tanko kapsulės zonoje kartu su varikliais ir šaudmenų saugyklomis, tačiau kapsulės konstrukcija taip pat būtų leidusi TV-8 plūduriuoti, kartu su dviem vandens srovės siurbliais, suteikiančiais jam amfibijos nusileidimo galimybę.

Kartu su pagrindiniu tanko bokšteliu TV-8 turėjo du rankinius 30 kalibro kulkosvaidžius ir nuotoliniu būdu valdomą 50 kalibro kulkosvaidį, sumontuotą ant kapsulės viršaus. Šis neįtikėtinas korpusas svėrė 25 tonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()