Naujoji technologija iš 5G išspaustų maksimumą: užtikrintų didelį našumą ir 100% signalo stiprumą (Video)  ()

2021 m. 5G išmaniųjų telefonų naudotojai susiduria su erzinančia dilema: mėgautis neįtikėtinu atsisiuntimo greičiu mažoje erdvėje su aprėpties spragomis arba tenkintis patikima aprėptimi, bet greičiu, kuris tikrai neviršija 4G.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau naujoji technologija sujungia abiejų variantų privalumus, kad būtų galima įjungti 5G ryšį, neprarandant greičio ar patikimumo, teigiama rugpjūčio mėn. vykusios „ACM SIGCOMM 2021“ konferencijos pranešime.

Galiausiai turime trečiąjį būdą, kuris siūlo iki 800 Mbps pralaidumą, išlaikant įspūdingą 100 % signalo stiprumą ir išskirtinį patikimumą.

Padalijus į lazerį panašų spindulį, gali padidėti 5G signalo stiprumas ir patikimumas

Naujoji technologija, sukurta San Diego Kalifornijos universiteto inžinierių, siūlo sprendimą, kaip išspręsti seniai trukdančią kliūtį pasiekti perspektyvią 5G paslaugą paprastam vartotojui: didelio greičio signalai, vadinami milimetrinėmis bangomis, negali toli keliauti, ir yra blokuojami sienų, medžių, žmonių ir kitų kliūčių.

Šiuolaikinės 5G dažnių juostos sistemos perduoda duomenis per vieną lazerio tipo milimetrinių bangų spindulį į bazinę stotį ir imtuvą (beje, jūsų telefonas yra imtuvas). Bet jei kas nors, tarkime, jūsų draugo kūnas žengia spindulio keliu, ryšys yra visiškai užblokuojamas.

„Pasitikėjimas vienu spinduliu sukuria vieną gedimo tašką“, – sakė elektrotechnikos ir kompiuterių inžinerijos profesorius Dineshas Bharadia iš San Diego Kalifornijos universiteto Jacobs inžinerijos mokyklos, kuris yra vyresnysis naujojo straipsnio, pristatyto „ACM SIGCOMM 2021“ konferencijoje, autorius.

Bharadia ir jo kolegos sumanė naują sprendimą, apimantį į lazerį panašaus milimetrinės bangos spindulio padalijimą į kelis spindulius, darant prielaidą, kad trajektorija nuo bazinės stoties iki imtuvo yra skirtinga. Tai padidino galimybę bent vienam spinduliui pasiekti imtuvą, jei kiti susidurtų su kliūtimi atitinkamame kelyje.

Naujas 5G sprendimas naudoja šiuolaikines technologijas

 

Norėdami sukurti šią sistemą, mokslininkai sukūrė naujų algoritmų rinkinį, iš kurių pirmasis liepia bazinei stočiai padalinti savo spindulį į keletą. Kai kurios trajektorijos yra tiesioginės, kitos – mažiau, atšokusios nuo atšvaitų (pvz., stiklo, metalo, betono ar gipso kartono) sijų, kad keliautų į imtuvą.

 

Tada bandymų ir klaidų metodu algoritmas nustato geriausią kelią ir optimizuoja signalo kampą, fazę ir galią, kad bendrai sukurtų stiprų, didelio pralaidumo ir aukštos kokybės signalą. Žinoma, jei praeina daugiau nei vienas spindulys, signalas yra tikrai stiprus.

„Gal atrodo, kad padalijus spindulį, signalo pralaidumą ar kokybė suprastėja“, – pranešime spaudai sakė Bharadia.

„Tačiau sukūrėme savo algoritmus taip, kad mūsų daugiaspindulinė sistema suteikia didesnį pralaidumą, panaudodama tiek pat energijos, kiek ir vieno spindulio sistema.“

Kitas algoritmas vienu metu palaiko ryšį, jei vartotojas juda, arba kitas žmogus atsiduria signalo kelyje. Tai gali sukelti spindulių neatitikimą, todėl algoritmas sprendžia problemą stebėdamas vartotojo judesius, atitinkamai pritaikydamas kiekvieno spindulio parametrus.

 

 

Svarbiausia, kad tai galima padaryti naudojant esamas ryšių technologijas. „Tam nereikia jokios naujos aparatūros“, – sakė Ishas Jainas, vienas iš Bharadia elektros ir kompiuterių inžinerijos doktorantų, kuris taip pat yra pirmasis šio straipsnio autorius.

„Visi mūsų algoritmai atitinka dabartinius 5G protokolus. Viskas, ko jums reikia, yra maža bazinė stotis, aprūpinta faziniu masyvu, sukurtu San Diego Kalifornijos universiteto laboratorijoje. Tačiau, nors tai yra įdomus būsimo 5G tinklo ryšio tobulinimas, gali praeiti šiek tiek laiko, kol pagrindiniai ryšio tiekėjai išmoks pritaikyti savo aukštų dažnių juostos tinklus, kad galėtų vykdyti tokius sprendimus kaip šis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()