Naujausias tyrimas: prorusiški troliai „infiltruoja komentarus“ į pasaulines naujienų svetaines - kas čia vyksta?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas50 2021-09-07 17:20
Benediktas 2021-09-07 17:30
Aš manau tiesiog reikia sveiko proto ir nesunkiai galima atskirti, kur propoganda, kur ne. Tada reikia kelių mygtukų spragtelėjimo, gal net vieno. Galų gale moderatoriai gali turėti pilietinę poziciją. Gali būti, kad moderatoriai kitose svetainėse, kažką panašaus daro. Delfyje, tai labai mažai daro, o galėtų blokuoti pagal IP. Suteikti moderatorių teises delfi komentaruose, kokiam 1000 žmonių. Jei 2 moderatoriai banina tą patį userį, tai blokuojamas. Suformuoti kriterijus, manau atsirastų savanorių. Aš pvz visai sutikčiau. Gal tada į komentarus užeitų žmonės, kurie turi ką pasakyti, nes dabar net nėra ten ko eiti - 80 % spamas.
vytautas50 2021-09-07 17:39
jilted 2021-09-07 17:45
Cenzūra yra slidus reikalas. Skamba gražiai ant popieriaus, bet realiai yra interpretacija, nieko konkretaus, daug neaiškumų ir pilkos zonos, kada galbūt reikėtų cenzūruoti, o kada gal ir nieko. Pasikeitus valdžiai įstatymas ant popieriaus gali likti tas pats, bet interpretuojamas gerokai griežčiau. Aš asmeniškai esu už absoliučią žodžio laisvę. Galit šmeižt mane, kurstyt neapykantą, skleist dezinformaciją ir t.t. Manes tai visiškai nejaudina. Nereikia klausyti visokių kvailių internete. Arba bent jau naudojant galvą truputį filtruoti informaciją. Aišku daug kvailių yra, kurie nelabai ką supranta, bet galvoja, kad yra patys protingiausi. Čia tokie, kuriems mokykloje vien kažkokias nereikalingas nesąmones pasakodavo. Tokie paskui ir galvoja, kad skiepais čipuoja žmones ir per 5G paskui valdys juos kaip robotukus.
Benediktas 2021-09-07 17:51
Tai, kad nereikia jokių įstatymų, niekas nedraudžia patiems moderatoriams tai daryti savo atsakomybe, jei jiems tai svarbu. Klausimas, ar svarbu? Būna skirtingos nuomonės ir būna propoganda. Jei moderatorius sako, kad jam sunku atskirti skirtingą nuomonę nuo propogandos, tai čia dar kitas dalykas.
vytautas50 2021-09-07 17:53
Benediktas 2021-09-07 18:01
Nesutinku, nes propogandai būtent tokios sąlygos ir tereikia - laisvai sklisti. Reikia sutarti, kad propoganda yra žalinga veikla, ne tik atskiram žmogui, bet ir valstybes saugumui. Tik ji veikia labai minkštai ir iš lėto, todėl atrodo, kad ji nieko negali įtakoti. Žmonės pasaulyje orientuojasi tik iš tos informacijos, kuri juos pasiekia. Jei juos pasiekianti propogandė informacija bus 30-40%, tai taip jie ir orientuosis. Dauguma žmonių nedirba analitinio darbo su informacija, tikrindami jos patikimumą.
conjurer 2021-09-07 18:01
Juokingiausia, kad tie kurie ankščiau taip sakydavo, kai tik internetas pradėjo masiškai atsiradinėti lietuvoje, dabar patys klauso visokių kvailių internete. Ir kartais tai būna geros komedijos. Bet kai tas kvailys pradeda užiminėti žurnalisto poziciją, turi atsirasti bent minimalios ribos ką jis gali teigti. Jei tai įrodomas melas, ir dėl to nukenčia žmonės, aš nematau kodėl toks žmogus turi toliau turėtų galimybė daryti tai ką jis daro. O nukentėti gali ne tik dėl vakcinų nebuvimo. Ne taip ir senai genocidai burmoje buvo pateisinti per tokius influencerius, skleidžiant daug melo. Tad jei bus 20% kurie atskiria BS, tai nieko nepakeis, kai 80% iš lėto taps talibanu, klausydami melų.
jilted 2021-09-07 18:20
Kada tu tampi influenceriu? Jei turiu 999 draugus feisbuke, tai dar nesu influenceris, bet 1000 ir jau tampu. O jei pas mane visi draugai vien botai nupirkti? Faktų tikrinimo organizacijos tegul tikrina. Realiai ir dabar kiek žurnalistų tikrina vieni kitų darbą arba kažkokių influencerių pasisakymus internete. Bet ne viskas visada turi vieną vienintelę tiesą, pasaulis nėra tik juodas ir baltas ir jei viena pusė yra teisi, tai kita nebūtinai yra neteisi. Man atrodo reikia kažką pertvarkyti švietimo sistemoje, kad žmonės būtų sudominti, norėtų mokytis ir suprastų kada kažkas akivaizdžiai nusišneka. Tada visokie žiopliai galės kalbėti kiek nori ir niekam nebus įdomu. Cenzūra mano akimis yra tik kaip pleistras ant didelės pjautinės žaizdos. Tuo metu atrodo greitas ir paprastas sprendimas kuris kažkiek pagelbės, bet problemos šaknys yra giliau.
Benediktas 2021-09-07 18:37
Dar nebuvo visuomenės, kurioje bent 50% piliečių būtų išprusę, turėtų analitinį mąstymą. Tie, kurie ne vien savo daržo žiūri, apsiskaitę, matę pasaulio, daug kuo domisi, užima tik kelis %. Ir per prievartą daugumai to neįpirši. Bet sutinku, kad švietimas - ta sritis, kuri labiausiai turi patobulėti. Bet vis tiek moderatoriui neturėtų būti sunku pasitvarkyti savo svetainėje visuomenės labui. Tai nėra kita nuomonė, tai yra propoganda. Pas mus maišomi šitie dalykai. Pateikiami, kaip vienas ir tas pats. Labai patogu propogandą vadinti kitokiu požiūriu.
bmk1245 2021-09-07 18:44
Benediktai, tereikia kiek "progresyvesnių" moderų, ir būtųmėt jau užbanintas dėl nuomonės apie abėcėlinius ir jų pride'us, nes tai gana lengvai galima būtų prilygint homofobijos propagandai...
conjurer 2021-09-07 18:44
Aš nesiūlau cenzūros, tiesiog administracinę atsakomybę už melą. Benediktas siūlo. Su juo aš nesutinku, ir čia sutinku su tavim. Įvedus cenzūra rusai pradės varyti ant mūsų kad mes turim cenzūrą.
Benediktas 2021-09-07 18:46
Tegul banina, kiekvienas moderatorius, gali daryti, ką nori. Be to aš pasisakiau ne prieš gėjus, o formą, kaip viskas vyksta, kuri man panaši į provokaciją. Kai dauguma mitinge yra normalūs gėjukai, bet atsiranda, kokia 20-30 ekstravagantų, kurie įsimaišo į paradą ir suformuoja visą įvaizdį, skirtą "sprogdinti" norm. orientacijos žmonių smegenis. O "Gražuliai" iš žmonių su "susprogdintomis" smegenimis paskui formuojasi savo elektoratą - taip veikia sistema.
vytautas50 2021-09-07 18:50
Benediktas 2021-09-07 18:55
Tiesiog propogandistai pradės pykti, kad stabdome jų įdirbį. Jau patys rusai Putinu netiki. Aišku dar tiki nemaža dalis, bet jau mažiau manau nei 50%. Tai nieko tokio, visas vakarų pasaulis jau pradės mus suprasti, jau ir patys pamažu pradeda suprasti. Šitas straipsnis rodo. Propogandos valymas nėra cenzūra, tai lygu SPAMO valymui. Spamas, juk nebelaikomas kita nuomone, žymimas, trinamas ir viskas. Panašiai reiktų daryti ir su propoganda, o ne palikti žmonėms ir žiūrėti kas bus - man atrodo, jau žinome, kad nieko nedarymas yra palankus dalykas propogandai. Žmonės patiki.
conjurer 2021-09-07 19:01
Spamą lengviau atpažinti. Propaganda gali būti labai subtili.
Benediktas 2021-09-07 19:03
Iš vieno karto gali būti subtili. Bet po 5-10 komentarų subtilumas dingsta. Ką jau kalbėti, kai metais rašineja tie patys vartotojai.
vytautas50 2021-09-07 19:10
bmk1245 2021-09-07 19:32
Na va, vėl neapykantos skleidimas, tipinis homofobijos propagandos pavyzdys )))) Formą gi kuria abėcėliniai, reiškias esat prieš juos... Matot, kaip paprasta bet ką priskirti prie propagandos... Tarkim, kai kurie apsileidėliai ir tinginiai yra prieš sveikos gyvensėnos propagavimą (propagandą): sėdi 200kg sveriantis sausumos banginis, mėlynai dažytais plaukais, prieš kamerą, ir aiškina kokia ji yra graži ir kaip ją žeidžia patarimai numest svorį (kiti dar sugeba ir rasę pripiešt - dėl visko kalti baltieji). Uždraudžiam sveikos gyvensėnos propagandą? Reziumuojant. Norit kovot prieš propagandą? Pilkit argumentus prieš.
Benediktas 2021-09-07 19:37
Būtent, kad gaila laiko su apmokamais ar ne troliais diskutuot. Lengviau tiesiog užblokuot - rezultatas tas pats, tik per tą laiką dar galima kažką naudinga nuveikt. Ir pas trolius atsiranda laiko, kažką naudinga nuveikt - įsivaizduok, jei trolius visur užblokuoja, pas juos atsirastų laiko kažkokiai naudingai veiklai. Gal net mestų tą užsiėmimą.