Naujausias tyrimas: prorusiški troliai „infiltruoja komentarus“ į pasaulines naujienų svetaines - kas čia vyksta?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-09-07 21:17
Čia jau išsigalvoji. Ar aš kalbėjau apie koncentracijos stovyklą? Aš kalbu apie paprasta baną. Tegu kuria jis kitą accountą, jei nori. Jį užknis tai daryti. Aš kalbu apie padaromus, realius dalykus, o ne apie sizifo darbą - jei VSD turėtų visus formums perskaityti ir surinkt įrodymus ir surast asmenis ir laimėt teismus.
conjurer 2021-09-07 21:20
Va šito nesuprantu, kodėl čia tik svastikos. Mums kūjis ir pjautuvas daugiau žalos atnešė. Ir dabar trolina. Jei kalbame tik apie šitą forumą tai tiesiog pridedam vieną simbolį, ir išimam visus straipsnius apie sovietų sąjungą.
bmk1245 2021-09-07 21:21
Ok, tarkim parašau "Covid vakcinos nėra pilnai/visapusiškai ištirtos". Ar tai objektyvus melas? Subjektyvi nuomonė? Objektyvi tiesa? Kas link trolių, yra viena taisyklė "Don't feed the troll".
Benediktas 2021-09-07 21:26
Prie ko čia išimam straipsniu apie Sovietų Sąjunga? Ji tokia buvo ir viskas ok, svarbu be istorijos iškraipymų. Aš ne prieš straipsnius apie Sovietų Sąjungą. Aš prieš jos šlovinimą ir pan. Faktai nėra propoganda.
bmk1245 2021-09-07 21:27
Jau girdžiu Hmz atidundant...
conjurer 2021-09-07 21:31
Yra daug žmonių, kurie gali kalbėti kaip ten kas buvo, ir juos galima palaikyti troliais, nes tarkim visi pranešimai apie tai. Taip kad vis dar naudojam seną metodą, nesutik su troliu, kol jis pradės keiktis, o tada moderatorius išmes.
Benediktas 2021-09-07 21:38
Man labiau naujas būdas patiktų, kai negaišti savo laiko ir banini. Ir kitiem palieki švarią erdvę.
kionig 2021-09-07 23:16
Iš tiesų galima į tai pažiūrėti kaip į cenzūrą, jeigu mes paliekame tik lazdos argumentus, kurie, deja, yra argumentacijos klaidos. Ir nedėčiau lygybės tarp SPAM ir propagandos, nes iš pažiūros jų tikslas yra panašus - sukelti furorą, pasiekti kuo didesnę auditoriją, bet tik iš dalies panašu. Spam'as yra paprastas veiksmas, kuriuo siekiama paplatinti savo produktą ar kitą šūdą t. y. koks jis ten -iausas ir t. t. bet žmonės nesukeliantis per didelio kognityvinio disonanso. O vat su propaganda yra kur kas sudėtingiau. Tai yra labai galingas įrankis, jei tai daroma kryptingai, pastoviai ir subtiliai per įvairius įrankius. Pvz. ar teko žiūrėti Mašą ir lokį ir ten pamatyti vienoje iš serijų NKVD simbolius? https://www.propastop.org/eng/2017/05/2 ... ropaganda/ Ir tai tik vienas iš įrankių, o kur dar didžiuliai pinigai skiriami iš biudžeto trolių fabrikams? Taigi propagandos tikslas yra sukelti kognityvinį disonansą siekiant, kad tas žmogus abejotu savo, šalies, ar Europos sąjungos vertybėmis ir pnš. Taip pat, propagandą gali varyti ir gerai žinomi kitų šalių veidai, gali varyti ir juodąją propagandą ir visokią kitą nuo švelnios iki visiškai purvinos siekiant sumenkinti kažką. Vienas tokių mažyčių veiksmų kai Kirkorovo nebeįleidžia koncertuoti, bet palyginus apskritai „the big picture“ ir čia forume, tai yra mizeris.. Kas čia vyksta forume, tarsi kažkioje tolimoje Afrikos gentyje, kuri nelabai kam ir įdomi. Blokuoti ištisai nėra puiki išeitis ir nėra garantijų kad išspręs problemą. Visų neužblokuosi - tai yra tik pasekmė, o prieš pasekmes kovoti pats žinai.. Kova dėl kovos nieko verta, kurios dar greičiausiai ir nelaimėsi. Taigi, kai yra priešpastatoma kita nuomonė, kuri paremta tikrais faktais ir kontrargumentais - tai pilkajai masei yra pats geriausias pavyzdys, kad tikrai taip nėra veinareikšmiškai kaip kažkas teigia. Ir jeigu argumentai pagrįsti, dažniausiai oponuojanti pusė ir taip jų nesupranta, bet tai yra geriausias vaistas parodyti, kur yra tos propagandos spragos. Kad ir koks melas, jis vis tiek turi spragų.
conjurer 2021-09-07 23:50
Tai nėra teisingumas, tai bandos metalitetas. Kartais kariuomenės disciplina. Bet tiesiog norėjau pabrėžti kad nėra realaus pavojaus, už totalų melavimą. O jei būtų baudos žmonės pagalvotų ką rašo. Yra skirtingi dalykai kurie motyvuoja žmones nedaryti nesąmonių. Asmeniškai nenoriu blogos ateities, prie ko gali privesti trolinimas. Bet kai yra žmonių kurie taip toli nemąsto, ir semia šūdą iš trolių, bei pila jį aplink save, manau turėtų būti priemonės kurios motyvuotų to nedaryt. Cenzūra to nemotyvuoja, ji tik suerzina. O pvz baudos motyvuoja nevairuot išgėrus. "Gauti į galvą" yra labiau metafora, bet "atsakyti už bazarą" ne.
kionig 2021-09-08 00:17
Na taip, gal per daug tiesiogiai supratau tavąją metaforą. Už visišką melą deja nežinau, bet manau, kad yra kažkokia tai teisinė atsakomybė, bet ir spėčiau, kad labai slidi. Be abejo, jeigu aš rėkčiau per kokį mintingą ar šiaip dienos metu, kad Žemė yra plokščia - nuobaudos negaučiau jokios. Čia tos nuobaudos įvairiai - vienus atgraso nuo to, kiti jau 10-tą kartą tą pačią nuobaudą gauna pvz. už vairavimą išgėrus, na tai jau pasako apie tokio žmogaus pischiką, mąstymą etc. Čia jeigu imtume mirties bausmę, apie kurią seniai yra žinoma, kad ji nusikalstomumo nemažina. Tai yra labai plona linija su baudomis ir jų griežtumu. Atsakomybė už bazarą.. Tiesą sakant taip, ji iš dalies yra, bet vėlgi kaip beimsi, slidu, kaip įrodyti, kaip nustatyti, kaip nuteisti tą, kuris teigia, kad Žemė plokščia. P. S. Cenzūra - nemanau, kad tinkama šioje vietoje iš viso, kadangi tai yra tik totalitarinėse valstybėse ir jų pagrindinis įrankis, kuris demokratinei visuomenei deja netinka. Nemanau, kad kažkas nori tokio prezidento kaip Vengrijos, kuris nori riboti t. y. cenzūruoti viską.
conjurer 2021-09-08 00:28
Nežinau ar 10 kart gali gauti baudą už vairavimą išgėrus, bet taip tam tikros baudos nieko nedaro, nes jos retai skiriamos. Be to kaip minėjau, baudą turėtų gauti tiek tinklapis, kuris tokią informaciją platina, asmuo kuris ją paskelbia. Ir labiau orientuojuosi į tai. Nes abi pusės atsakingos, ir tada abi imtūsi priemonių, gal melagis mažiau meluotų, o gal socialinis tinklas imtūsi priemonių, atitolinti save nuo tokių bendradarbiavimų. "Žemė yra plokščia", galima laikyti nekaltu melu. Bet įsivaizduok kas būtų jei tai teigtų per LRT žinias. Kai kurie žmonės turi didesnį pasiekiamumą, ir todėl turėtų būti laikomi tiek pat atsakingais, kiek LRT už tokius pasisakymus būtų atsakinga. Šioje informacijos pertekliaus eroje reikia orientuotis į kokybę. Kitaip gyvensime triukšme.
Benediktas 2021-09-08 07:46
Supratau, taip pas mus niekas nieko ir nedaro. "Moja chata s kraju', kaip sako ukrainiečiai. Atrodo, lyg tai būtų sunkus darbas. Demokratija dengiame nieko nedarymą ir gauname nuo propogandos į vienus vartus. Internete vartai atviri: kelkite mums koniktyvinį disonansą. Ko jūs laukiate, kas pasikeis? Laukiate įsakymo iš viršaus? Laukiate, kol kiti pradės valytis ir tik tada jūs? Ar žmonės taps protingesni ir taps atsparūs propogandai? Ar manote, kad propoganda neveikia mūsų. Ar, kad nustos ją pilti? Ar galvojate, kad VSD turi ją sutvarkyt? Taip nebus, tai neiįmanomas darbas. Kalbant apie pasekmes, tai taip, po didžiojo sprogimo viskas yra pasekmė. Jei taip žiūrėsime... Taip, propoganda yra diktatūrų pasekmė, klausimas, ką su ja darome? Supratau, kad nieko nedarome ir pavadiname, tai demokratija. Ar gali Rusija, Kinija tikėtis geresnių sąlygų? Ne.
svetys 2021-09-08 09:46
Š. pamalat kaip visada. Sakyčiau, realiai (ir su nuliu emocijų) rusišką ruletę žaistų tik koks 0,0...01 proc. žmonių.
vytautas50 2021-09-08 10:06
conjurer 2021-09-08 13:47
Ok, jei nori padaryti šį forumą "safe space", tai parašyk tris paskyras kurias pirmiausiai blokuotum, su bent trim pilnais pranešimais (su nuorodom į juos), kurie rodytų tokį elgesį.
Hmz 2021-09-08 14:27
Toli gražu ne. Tu ir pats, naudodamasis demokratija, skleidi propagandą, o prigautas meluojant nutaisai nekaltą veidą. Tai gal tave reiktų pabaninti?
HardAxe 2021-09-08 14:39
šitos problemos būtent iš rusų paveldėtos. Vakarų europoj nei tuo metu nei dabar nereikėjo mokėti policijai, gydytojam, valstybininkam, kad jie darytų ar nedarytų savo darbo. Ar Lietuvoj geresnė situacija nei buvo 90tais? Geresnė. Ar geresnė nei pas rytų brolius, likusius kirilicos pasaulyje, per tiek laiko? Geresnė. Lyginant su pabėgusiais broliukais Latviais/Estais? Na gal kiek atsiliekam. Taigi judam teisinga kryptim, bet dar liko, iki visiško korupcijos išsivalymo.
Benediktas 2021-09-08 14:55
Vyručiai, jei nematote problemos. Arba matote, bet nutariate nieko nedaryti, arba skaitote, kad tai, kaip tik yra gerai, tai aš tikrai nieko, neturėdamas moderavimo teisių nepadarysiu ir vartotojų vardų nerašysiu. Kaip suprantu moderatorius esama situacija tenkina, smagu buvo išgirsti jų poziciją, tuo ir baigiame šią diskusiją.
HardAxe 2021-09-08 15:34
Kaip jau sakiau, yra užvesta diskusija, kelių savaičių bėgyje tikiuosi kažkokių pokyčių.
conjurer 2021-09-08 15:43
Suprantu tavo norą, turėti teises blokuoti bet ką, bet neturėti būtinybės įrodyti kodėl tai daroma. Stalinas tapęs partijos sekretorium būtent tą ir darė, kol partijoje liko tik jam paklusnūs šuniukai. Kartais reikia riboti save, ir net jei tavo tikslai geri, ir būsi teisingas, po tavęs žmogus į tokią poziciją ateis su kitom vertybėm.