Karščiausios „BMW“ naujienos: tarp įkrovimų net 300 km įveikiantis „BMW i Vision AMBY“ elektrinis dviratis ir praktiškai motociklas - „BMW Motorrad Vision AMBY“  (6)

BMW yra garsus automobilių gamintojas, bet šis vardas nuo pat pradžių gerai žinomas ir dviračių transporto priemonių pasaulyje. BMW ką tik pristatė porą naujienų - ar norėtumėte greito elektrinio dviračio ilgoms kelionėms?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„BMW i Vision AMBY“ - taip pavadintas naujas elektrinis dviratis. Didžiulę 2 kWh bateriją turintis dviratis tarp įkrovimų gali įveikti iki 300 km - arba daug daugiau, jei jam labiau padėsite kojomis.

Taigi, „i Vision AMBY“ bus puikiai tinkamas ilgoms kelionėms. Tiesa, greičiausiai juo važinėjantys dviratininkai bateriją iškraus gerokai greičiau, nes tiesiog norės paspausti.

Žemiausias greičio nustatymas leis pasiekti 25 km/val. greitį, antrasis - 45 km/val., o maksimalus dviračio grietis siekia 60 km/val. Tik nemanykite, kad tai - dviračiu apsimetantis motoroleris. Norėdamas pasiekti didesnį greitį dviratininkas turės minti pedalus. Važiuojant maksimaliu greičiu „i Vision AMBY“ ištuštis savo bateriją nuvažiavęs 75 km.

 

„BMW i Vision AMBY“ turi ir kitų gerų savybių. Didelės padangos padės sugerti kelio nelygumus, LED žibintai valys tamsą nuo kelio, telefono laikiklis leis kelyje naudoti specialią programėlę, o stabdymu pasirūpins stiprūs diskiniai stabdžiai. Išmanusis telefonas veiks kaip šio dviračio raktas.

Tiesa, 60 km/val. greitis leidžiamas ne visur. Įprastai elektriniams dviračiams leidžiamas 25 km/val. greitis. Norintiems važiuoti greičiau gali prireikti specialių leidimų. Specialios technologijos užtikrins, kad „BMW i Vision AMBY“ laikosi vietinių greičio taisyklių - pasiekus miesto centrą dviratis ribos savo greitį.

BMW pristatė ir kitą dviračio versiją - „BMW Motorrad Vision AMBY“. „BMW Motorrad“ - tai motociklų divizija. Be to, atkreipkite dėmesį, kad iš pavadinimo dingo „i“. „BMW Motorrad Vision AMBY“ irgi pasiekia 60 km/val. greitį, bet šis daiktas jau neturi pedalų, todėl tai - ne dviratis.

 

Tai - labai brangūs žaislai. Kol kas jų kaina nėra skelbiama, bet suprantate, kad jie nebus pigūs. Kita vertus, miestų gyventojai dažnai atsisako automobilių, todėl daug kam „BMW i Vision AMBY“ gali tapti kone vienintele vasaros transporto priemone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(7)
(11)

Komentarai (6)