„Apple“ pagrasino uždrausti „Facebook“: kaltas „Instagram“ vergovės skandalas  ()

Bendrovė „Apple“ pagrasino pašalinti „Facebook“ produktus iš savo „App Store“ po to, kai BBC nustatė, kad 2019 m. programėlėse, įskaitant „Instagram“, buvo parduodami namų „vergai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis grasinimas buvo atskleistas dienraščio „Wall Street Journal“ (WSJ) leidinyje „Facebook Files“ – ataskaitų serijoje, parengtoje peržiūrėjus „Facebook“ vidaus dokumentus.

Bendrovė „Facebook“ teigia, kad ji „nedviprasmiškai“ draudžia žmonių išnaudojimą ir kad „su prekyba žmonėmis mūsų platformoje kovojama jau daugelį metų“.

Įmonė teigė, kad jų tikslas ir toliau išlieka užkirsti kelią visiems, kurie siekia išnaudoti kitus žmones.

Vergovės grotažymė

BBC News Arabic tyrimas atskleidė internete klestinčią juodąją nelegalaus namų darbininkų pirkimo ir pardavimo rinką.

Prekyba buvo vykdoma naudojantis įvairiomis programėlėmis, įskaitant „Facebook“ priklausančią „Instagram“.

Įrašai ir grotažymės, kuriomis buvo žymimi pardavimai, daugiausia buvo arabų kalba, jais dalijosi Saudo Arabijos ir Kuveito naudotojai.

Moterys dažnai buvo suskirstytos pagal rasę ir jas buvo galima įsigyti už kelis tūkstančius dolerių.

Laikraštis taip pat citavo 2019 m. „Facebook“ vidaus ataskaitą, kurioje teigiama, kad socialinės žiniasklaidos milžinė žinojo apie internetinę prekybą vergais ir ją tyrė dar prieš BBC susisiekus su ja.

Kompanija „Google“ teigė, kad išvados jai kelia „didelį nerimą“, o „Apple“ pareiškė, kad tikisi, jog kūrėjai imsis „neatidėliotinų taisomųjų veiksmų“.

„Facebook“ atsakas

 

2019 m. BBC ir „Apple“ pareiškus susirūpinimą, „Facebook“ „pradėjo veikti greičiau“, teigė WSJ.

Ji pridūrė, kad „aktyvaus patikrinimo metu“, kurio metu buvo ieškoma prekybos žmonėmis, „nustatyta daugiau kaip 300 000 galimų pažeidimų atvejų ir išjungta daugiau kaip 1000 paskyrų“.

Ji taip pat pridūrė, kad sukūrė technologiją, galinčią aktyviai rasti su vergove šeimoje susijusį turinį ir imtis veiksmų – tai leido „nuo 2020 m. sausio mėn. iki šiol pašalinti daugiau kaip 4000 pažeidžiančio turinio arabų ir anglų kalbomis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: