„Tesla“ sugalvojo, kaip paskatinti darbuotojus skiepytis  ()

COVID-19 sustabdė pasaulį ir virto ne tik pasauline sveikatos, bet ir ekonomikos problema. Įmonės yra suinteresuotos darbuotojų sveikata ne tik dėl geros valios, bet ir tiesiog dėl to, kad nenori užsidaryti tapusios ligos židiniu. Taigi, skatinamas skiepijimas. Bet kaip tai daro „Tesla“?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ atvejis yra įdomus todėl, kad Muskas anksčiau buvo priskiriamas prie skiepų priešininkų. Lygiai prieš metus jis teigė, kad nesiskiepys. Jis teigė, kad politikai persistengia su COVID-19 ligos plitimo valdymu - didžiąją priemonių dalį jis laiko perteklinėmis. Jo manymu, jei COVID-19 plitimą būtina valdyti, tai reikia daryti taip, kad žmonės ir toliau galėtų dirbti. Ekonomikos stabdymas visuomenės sveikatai neišeis į naudą.

Vėliau Muskas sirgo COVID-19, bet nuomonės greičiausiai nepakeitė. Jis niekada neneigė COVID-19 rimtumo. Ir skiepais neabejojo, nors ir teigė, kad jų reikia ne visiems. O gal visiems?

„Aš apskritai palaikau vakcinas ir, konkrečiai, COVID-19 vakcinas. Mokslas yra neginčijamas“, balandį Muskas rašė savo „Twitter“.

„Tesla“ neseniai pradėjo loteriją, kurios tikslas - darbuotojų skatinimas skiepytis. Kiekvieną mėnesį pasiskiepiję darbuotojai gali laimėti 10 tūkstančių dolerių. Yra ir keli mažesni prizai - galima laimėti 5000 dolerių, kelionę, apie šimtas darbuotojų gaus 50 dolerių vertės kuponus apsipirkti „Tesla“ parduotuvėje.

 

Tai nėra originali „Tesla“ idėja. Loterijomis darbuotojus skiepytis skatina ir kitos didelės įmonės. Netgi Musko pašaipų taikinio Jeffo Bezoso „Amazon“ skatina darbuotojus siūlydama galimybę laimėti piniginius prizus, automobilius ir keliones. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(8)
(-4)

Komentarai ()