Ar norėtumėte tokio būsto? Visiškai mobilus, gali būti pastatomas beveik bet kokioje vietovėje ir yra aprūpintas visomis reikalingomis technologijomis (Foto)  (3)

Kadangi pandemija išvarė žmones į atokias vietoves toliau nuo socialinių kontaktų, mobilūs namai atrodo kaip futuristinė svajonė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pandemiją darbo ir kelionių pobūdis labai pasikeitė, todėl žmonės teikia pirmenybę nuotoliniui darbui iš namų ar kitų atokių vietų.

Pandemijos įkarštyje sugriežtinus kelionių kontrolės tvarką dauguma pasaulio gyventojų įstrigo savo namuose. Siekdami rasti išradingų sprendimų, dizaineriai iš viso pasaulio ėmėsi kurti savo namų ir darboviečių mobilių versijų interpretacijas.

3D vizualizacijų dizainerio iš Bulgarijos Encho Enchevo futuristinė mobiliojo namo koncepcija skirta visoms vietovėms. Namas, turintis šešias mechanines kojas, gali būti pastatomas bet kurioje pasaulio vietoje.

Enchevas sako, kad įkvėpimo jo dizainui suteikė ir didėjantis nuotolinio darbo populiarumas, ir meilė kalnams bei ežerams. Jis pastebėjo, kad žmonės nori palikti miestus ir vykti į retai apgyvendintas vietoves gamtoje, tačiau jiems trūksta komforto naujuose namuose ir kyla sunkumų pasiekti nelygią vietovę. Enchevo koncepcija skirta pasiūlyti šių problemų sprendimą.

 

Teigdamas, kad funkcionalumas ir praktiškumas buvo svarbiausi dalykai, kuriais jis rūpinosi kurdamas savo mobilųjį namą, Enchevas taip pat rėmėsi kitais svarbiais klausimais, tokiais kaip svoris ir galia. Mobilusis namas yra varomas elektros varikliais, tačiau jame taip pat yra dyzelinu varomas atsarginis generatorius, jei kiltų su varikliu susijusių problemų.

 

Šis namas atrodo tarsi išžengęs iš futuristinių mokslinės fantastikos filmų. Namas savo šešių kojų pagalba gali keliauti beveik bet kokiu reljefu, įskaitant stačias kalvas ir tarpeklius. Šios kojos yra patobulintos 5 cm neslidžios gumos sluoksniais ir dviem išskleidžiamais smaigaliais kiekvienos detalės apačioje, kad būtų lengva prisitvirtinti ant žemės.

Mobiliojo namo interjero dizainą sudaro aukštųjų technologijų elementai, įkvėpti futuristinės architektūros perspektyvos. Mobilaus namo languose sumontuota išmanioji stiklo technologija, kuri prireikus gali užblokuoti saulės šviesą. Koncepcijoje Enchevas taip pat naudojo automatizuotus baldus ir išmaniuosius įrenginius. Su integruota saugykla, vandens rezervuarais ir maitinimo elementais mobilusis namas leidžia jo gyventojams patogiai gyventi neprisijungus prie tinklo.

Nors tai tik koncepcija, Enchevo dizainas ateityje gali tapti norma. Ar norėtumėte gyventi tokiame mobiliame namelyje?

Daugiau koncepcijos vaizdų galite pamatyti ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(2)
(34)

Komentarai (3)