Po daugiau nei 50 metų pasiektas lūžio taškas: pirmą kartą sintezės reakcija sukūrė daugiau energijos nei sugėrė kuro kapsulė - kaip tai pavyko?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

poi 2021-12-05 00:54
Benediktas2021-12-05 00:14 - logika n kartų sakyta - PINIGAI VALDO. O iš FANATIZMo ir jų aklo rėkavimo galima uždirbti labai didelius pinigus. Jau minėjau kaukių bajerį, ar dezinfekcijos skysčio - žmonės bėgo, stovėjo eilėse, pirko, graibstė jomajo kaip - o ar piko metu nebus kainų šuolio? O kai sužinojau iš gamintojo kiek uždirbo ir kad maržos būdavo po 1000%.............. Aš dabar galiu alaus nusipirkti, įstatymai draudžia pardavinėti- bet pilkojoje rinkoje tas alus man kainuos 3x brangiau. Kai yra piko metas - kai tokie fanatai kaip tu rėkauja apie "alia žalią energiją" būtent iš tokių antivakserių galima daugiausia užsidirbti. O įvertinus vieno asilo bandoje sindromą - banda stovės vietoje, nes tas asilas rėks per visą gerklę - kad te yra šikna... banda susimastys - gal rimtai tenai šikna? Net tie kurie pasiskiepyjo, po vieno asilo rėkimo ties trečia vakcina pradėjo galvoti, gal nereikia...? Bet sudėti viską į vieną krūvelę nesugeba..
poi 2021-12-05 01:02
bmk12452021-12-05 00 - jam yra poxui, jis kaip asilas žiūrintis į naujus vartus, nesugeba suprasti. Siūlyčiau pakeisti klausima - AR MOKĖSI UŽ 10kWh 1000€, kad visa energija būtų ŽALIA?
poi 2021-12-05 01:28
P.s. bet ne duok dieve antivakseriai nusiperdės.... metano dujos, laikomis 20 kartų pavojingesnėmis už anglies dioksidą.... Metanas – galingas šiltnamio efektą sukeliančios dujos. .. Na kokį briedą čia dar sugalvojus fanatikams =}]}]]]
Benediktas 2021-12-05 08:04
Pinigai valdo, nes nėra proto. Argi proto požymis yra teršti orą, kurį patys, mūsų vaikai kvėpuoja? Sveikatos už pinigus nenusipirksi.
Benediktas 2021-12-05 08:06
Iš kur čia išsitraukei, kad žalia energetika brangesnė už iškastinį kurą? Kad tūkstančiais kainuos Man atrodo tu maišai su eko žemdirbyste, gyvulininkyste - bet ir ten nekainuoja tukstanciais.
Benediktas 2021-12-05 08:09
Ilgesne garantija gerai, didesnis depozitas irgi ok - čia sutinku. Bet, kainas surasei, jau matyt per daug alaus išgėręs.
gytis13 2021-12-05 09:03
Jūs labai blaškotės po kraštutinumus, tiesa slypi maždaug viduryje. Dabartinėje situacijoje alternatyvi energetika nėra labai brangi kol nėra akumuliavimo. O akumuliavimo visi žaliosios energetikos šalininkai vengia kaip velnias kryžiaus, nes tai silpnoji vieta, bet neišvengiama. Be akumuliavimo to išsvajotojo 100 procentų žalios elektros energijos nebus. Tarkim, tos 10kW elektrinės nesąmonės ant namo stogo, kurios gamina elektrą kada jos niekam nereikia ir kiša į tinklą. Pastatyk name akumuliatorių ir jos pavirs į visai neblogą daiktą,namas pats suvartos nemažą dalį pagamintos saulės energijos ir bus gana žalias. Tam reikia pastatyti Tesla Powerwall akumuliatorių namie už maždaug 8000 USD, is dirbs apie 10metų. Apibendrintai skaičiuojant elektros kilovatvalandės akumuliavimas kainuoja apie 20 cnt/kWh. Taigi atrodo gana nepatraukliai ir neatsiperkančiai. O be akumų namuose gali būti greitai prasidės draudimai statyti tas saulės elektrinės dėl tinko perkrovimų ir įtampos šokinėjimų. Arba vėjo energetikia, vėl sukama uodega kad apseiti be akumuliavimo, stiprinamos linijos, statomos baterijos pirminiam rezervui bet ne daugiau. Vėl atsirems į problemas ir turės statyti kažką kas neatsiperka ir užkelia elektros kainas be to neišeina įkišti verslui. Beveik reiktų į tarifą įkišti akumuliavimo mokestį ir statyti naujas hidroakumuliacines. O jei ne tai teks užsieniui už dyką dalinti vėjo elektrinių energiją, kurią turbūt verslininkams apmokės mūsų valstybė. Taigi gal ir nereiks labai spaustis ir taupyti, elektra kainuos kokia 30 cnt/kWh ir bus žalia. Tarp kitko tai įmanoma kuo puikiausiai, dabar tie kas moka biržiniu tarifu moka už elektrą kokius 23cnt/kWh, taigi riba jau netoli. Va planuoja mašinas taršos mokesčiais apkrauti, jeigu už tuos pinigus imtų statyti hidroakumuliacinės tai gerai būtų,o tai išleis visokiom nesąmonėm. Kol kas nėra nei komercinių hidroakumuliatorinių nei komercinių akumuliatorių kurie atsipirktų iš kaupimo.
Benediktas 2021-12-05 09:14
Pamiršti, kad už iškastinį kurą pastoviai reikia mokėti, už kiekvieną kg, litrą, kiekvieną dieną, tuo tarpu energiją iš saulės ir vėjo, hidro gauni dykai. Plius tokiai šaliai, kaip Lietuvai, kuro importavimas reiškia pinigų atidavima i išorine rinka uz energija. Tu pinigu jau nesusigrazinsi. Tuo tarpu uz atitarnavusius akumus, dali pinigu bus galima susigrazinti. Plius akumliatorius, vejo jegaines, saules elementus gamina daug saliu, todel negales buti energetines priklausomybes. Plius jie yra tik irankiia priimti energija. Bateriju gamyklos jau dabar statomos daugelyje saliu. Tas pačias vejo jegainiu, saules elementu dalis galima perdirbti, susigrazinti dali pinigu. Net vejo jegainiu mentis jau pradejo perdirbineti.
poi 2021-12-05 22:40
Norint būti žaliems reikia iš karto susimokėti ir už baterijų perdirbamą. T.y. emobilių kainos šoktels į viršų. Taip pat reikia susimokėti už elektrą trigubai - juk du trečdaliai energijos pagaminama iš iškasenų. Kalbos apie vėjo ar saulės nemokamą elektrą - briedas, ją reikia kažkur laikyti t.y. reikia dar daugiau baterijų. Kitaip tariant - elektros kainos šoktels į kosmosą. Musko Australijos pavyzdys parodė aiškiai - kaina kosminė, nauda mizerna. Kalbos apie BUS GALIMA, reikėtų pasiteirauti O KIEK TAI KAINUOS?
poi 2021-12-05 22:46
Fanatizme proto nerasta. Te didžiausia problema.
gytis13 2021-12-05 22:54
Praktinis pavyzdys - senas švininis automobilio akumuliatorius priduodant supirktuvėj kainuoja apie 10 eurų. Naujas tarkim 80 eurų. Toks skirtumas tarp seno ir naujo akumo. Ar tai labai reikšminga ekonomiškai - klausimas.
immortallt 2021-12-05 23:17
gytis13, gal apie akumuliavimą patylėk, akumuliavimas skinasi kelią ir nepraeis 20 metų, kaip akumuliavimas galutinai išstums dujas ne tik iš pirminio ir antrinio rezervo, bet ir tretinio. Iš tretinio rezervo išstumti sunkiausia, nes ten kWh per metus mažai reikia, kartais iš viso 0 reikės, todėl pigiausia instaliacija ten laimi, o eksploataciniai kaštai gali būti dideli. Bet ką tu išmanai apie elektros tinklus, tik skiesti gali nesąmones. Situacija tokia, kad jokia dujinė elektrinė nepastatoma be subsidijų ES teritorijoje jau ne vieną dešimtmetį. Atominės visos tik iš subsidijų pastatytos. Anglinės subsidijuojamos irgi. O jei įmesti CO2 kaštus... Realiai tik vėjas ir saulė statosi be subsidijų visame pasaulyje. Namų ūkiams paramos dar reikia, bet ir tai daugiau kad suformuoti didelę bangą. Vėjo kintami kaštai kokie 2€/MWh. Vėjas 200m aukštyje visai nepučia - labai labai retai. Ir tokiais atvejais beveik visada ryškiai šiečia saulė. Jūroje, kad visai sustotų vėjo jėgainės - tai nebent techninis gedimas. O kad stotų štilis 300km spinduliu - čia jau būtų kažkas nauja. Ką reikės padaryti, tai hidroelektrines atnaujinti ir jas jungti kaip tretinį rezervą. Daugiau jungčių tarp šalių reikės. Bet tai elektros kainų nepadidins. Kartu su elektrifikacija kelių transporto ir šildymo ūkio, elektros tinklo išnaudojimas augs, lankstumas taip pat, o elektros kWh santykinė kaina mažės.
poi 2021-12-06 01:12
Gerą žolę rūkote. Pasidalinkite paslaptimi iš kur jos tiek gavote? https://bit.ly/3lmgkf4 T.y. sutrumpintai : Manoma, kad vien 2019 m. apytiksliai 84,3 % pasaulio energijos gaunama iš iškastinio kuro. Palyginus 2000 m., 86,1% pasaulinės energijos buvo pagaminta iš iškastinio kuro, t.y per 19 metų 1.8% sumažėjo. Tai kad apsinešę, nusiimkite rožinius akinius ir kalbėkite kas yra dabar, o ne kas bus po 50 metų.
Benediktas 2021-12-06 06:53
Jau tai naudojama Autralijoje, dar kazkur. Nera jokio kosmoso. Ir berods pastatyta uz privacias lesas, nes apsimoka investuot. Valstybese, kurios neturi savo kuro, kaip tik paaugs vidaus produktas, nes milzinisku pinigu uz energetika, nereikia atiduoti i isore. Kas pasitarnauja vidinio gerbuvio augimu visiems salies zmonems visose srityse.
HardAxe 2021-12-06 11:30
Jei tinklas galėtų gražiai paprašyti automobilių ir vandens boilerių veikti/neveikti tam tikru metu, tai jau būtų neblogas įrankis tinklo balansavimui. Pvz man karšto vandens boilerį reikia įjungti gal kokias 4val per 2 paras. Ir man asmeniškai dzin kada jis tai daro. Jei namas gautų iš el tinklų high-medium-low signalą elektros kainai, daug įrenginių galėtų ties tuo balansuotis.
conjurer 2021-12-06 14:57
O tai nėra nei vieno elektros perpardavinėtojo, turinčio kainos API? Kai turim internetą, nėra prasmės vedinėti telefono linijos, tam kad perduotum elektros kainos signalą.