Kraupu ar pažangu? „Qualcomm“ viceprezidentas džiaugiasi, kad „Snapdragon 8 Gen 1“ lustas naujų telefonų kameroms leis stebėti Jus nuolat  ()

Skelbdamas apie savo įmonės naujausią išmaniojo telefono procesoriaus lustą, vienas technologijų įmonės vadovų ne tik nesijaudino, kad telefono kamera visada nuskaitys vartotojų veidus, bet iš tikrųjų džiaugėsi tokia perspektyva.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-12-06 Kraupu ar pažangu? „Qualcomm“ viceprezidentas džiaugiasi, kad „Snapdragon 8 Gen 1“ lustas naujų telefonų kameroms leis stebėti Jus nuolat  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė „The Verge“, „Qualcomm“ korporacijos produktų valdymo viceprezidentas Juddas Heape'as gyrėsi, kad naujasis bendrovės „Snapdragon 8 Gen 1“ procesoriaus lustas, kuris bus įmantriausiuose 2022 m. „Android“ telefonuose, leis išmaniųjų telefonų kameroms „visada“ ieškoti vartotojo veido, net jei jo neliečiate ir nepakeliate, kad pažadintumėte.

Šio stebėjimo idėja yra panaši į mūsų telefonuose esančius mikrofonus, kurie visada mūsų klausosi, pažymima „The Verge“ pranešime, tačiau su vienu esminiu skirtumu – tie mikrofonai suaktyvinami tik ištarus tam tikrus žodžius ir frazes (pvz., „Hi Siri!“) ir paprastai negali padaryti kažko daugiau, kol telefonas nėra atrakintas.

„The Verge“ skaitytojams priminė, kad išmaniųjų namų įrenginių su kameromis, kurios reguliariai nuskaito aplinką, jau yra. Tačiau net ir jie yra mažiau baisūs nei ši būsima „Android“ technologija, nes jie ne visada yra ant jūsų kūno, paprastai nėra visos asmeniškiausios informacijos saugyklos ir dažnai būna su fizinėmis langinėmis arba sistemos nuostatomis, leidžiančiomis jas išjungti, kai esate namuose.

 

Siekdamas numalšinti nuogąstavimus, kad telefonų visada įjungtos kameros gali būti nulaužtos taip, kaip buvo nulaužti išmaniųjų namų įrenginiai, Heape'as teigė, kad kameros duomenys „niekada nepaliks saugaus jutimo centro, kol ji ieškos veidų“, o tai rodo, kad kamera nebus prijungta prie debesies arba prie debesį pasiekiančių telefono programų.

Visgi yra keletas galimų gelbėjimosi nuo masinio sekimo priemonių, pridūrė „The Verge“.

 

Kitas „Qualcomm“ produktų valdymo viceprezidentas Ziadas Asgharas „The Verge“ sakė, kad vartotojai „turės galimybę pasirinkti, ką įgalinti, o ko neįjungti“. Tai, regis, reikštų, kad vartotojai galės atsisakyti visada įjungtos kameros funkcijos.

Be to, kol kas nėra jokios informacijos apie tai, ar „Android“ telefonai, kuriuose bus montuojami naujieji „Qualcomm“ lustai, norės įgalinti supersensorines kameros galimybes.

Šie įspėjimai neabejotinai bus naudingi trumpuoju laikotarpiu, tačiau tai tik laiko klausimas, kada kas nors pradės gaminti tokio tipo išmaniojo telefono kamerą. Dabar, kai Pandoros skrynia atidaryta, mažai tikėtina, kad ji greitai bus uždaryta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()