Po ilgos tylos skelbiamas greičiausio pasaulyje lėktuvo įpėdinis: ką sugebės „Lockheed Martin SR-72“?  (11)

„Lockheed Martin SR-72“ bus „SR-71 Blackbird“, greičiausio pilotuojamo lėktuvo, sumušusio greičio rekordus 1974 m., įpėdinis, kurį JAV oro pajėgos išleido dar 1998 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi 2013 metais apie projektą paskelbus orlaivio kūrimo technologija buvo per daug ambicinga, projekto įgyvendinimo teko laukti keletą metų.

„Lockheed Martin SR-72“ arba „Juodojo strazdo sūnus“ (angl. Son of Blackbird) yra įsivaizduojamas kaip nepilotuojamas, hipergarsinis ir daugkartinis žvalgybos, stebėjimo ir smogiamasis lėktuvas. Orlaivio kovinės galimybės leidžia jam pataikyti į taikinį pavojingoje aplinkoje, kuri laikoma pavojinga lėtesniems pilotuojamiems orlaiviams.

Apskaičiuota, kad „SR-72“ maksimalus greitis yra 6 machai arba 7 400 km/h, todėl jis yra maždaug dvigubai greitesnis nei jo pirmtakas, ir teoriškai galėtų išvengti dabartinių naikintuvų.

Šis didžiulis greičio padidėjimas hipotetiškai atsirado dėl naujos kombinuoto ciklo turbinos (angl. turbine-based combined cycle, TBCC) varomosios sistemos.

 

Nors tariama pažanga, kūrimas ir gamybos terminai vis dar neaiškūs, 2018 m. pabaigoje „Lockheed Martin“ teigė, kad „SR-72“ prototipas dar iki 2025 m. pakils į dangų, o orlaivis gali būti pradėtas eksploatuoti 2030 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(6)
(80)

Komentarai (11)