Robotas su itin kraupiomis veido išraiškomis sugrįžo: šįkart Ameca nustebino dar labiau (Video)  ()

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi robotikos kompanija „Engineering Arts“ praėjusį mėnesį sulaukė didžiulio populiarumo socialiniuose tinkluose, kai pasidalino vaizdo įrašu apie savo humanoidinį robotą, gebantį parodyti itin tikroviškas veido išraiškas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-01-11 Robotas su itin kraupiomis veido išraiškomis sugrįžo: šįkart Ameca nustebino dar labiau (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net tokie žmonės kaip Elonas Muskas pakomentavo vaizdo įrašą ir pažymėjo, kaip buvo nejauku stebėti robotą, puikiai demonstruojantį tikroviškas veido išraiškas.

Dabar pagaliau galime pamatyti daugiau šio roboto galimybių. „Engineering Arts“ savo robotą pavadinimu „Ameca“ – beje, anot jo kūrėjų, tai „ji“ – nuvežė į šių metų CES parodą Las Vegase ir susėdo pokalbiui su CNET.

Patirtis buvo nepakartojama, kaip ir buvo galima tikėtis:

Mergina iš šiurpiojo slėnio

Ameca tikrai atrodo taip, lyg būtų ištraukta tiesiai iš mokslinės fantastikos filmo. „Mes visi matėme tai filmuose, visi matėme „Aš – robotas“ ir „Dirbtinis intelektas“, – CNET per „Zoom“ sakė Morganas Roe, „Engineering Arts“ operacijų direktorius. „Ir staiga tai tampa tikra“.

 

Nors pati Ameca interviu metu nekalbėjo, atrodė, kad robotas humanoidas reagavo į tai, ką sako Roe, tarsi šalia jo stovėtų kiek per daug išraiškingas žmogus iš kūno ir kraujo.

Roe taip pat paaiškino, kad Ameca nebuvo skirta vizualiai imituoti tikrą žmogų, ir pažymėjo, kad komanda tyčia „ištraukė Amecą iš šiurpiojo slėnio*“, specialiai suteikdami jai robotišką išvaizdą.

Taigi, ką iš tikrųjų darys Ameca?

„Tai tikriausiai yra paslaugų robotika“, – CNET sakė Roe, pažymėdamas, kad prireiks „tarkime, 10–20 metų“, kad Ameca galėtų bendrauti su tikrais žmonėmis.

 

Roe taip pat paaiškino, kaip robotas gali sekti žmonių veidus naudodamas dvi kameras, esančias kiekvienoje akyje.

Tai puikus humanoidinės robotikos pavyzdys ir įspūdingas inžinerijos žygdarbis, parodantis, kiek toli ši technologija nuėjo.

Tiesiog per ilgai nežiūrėkite Amecai į akis, nes kitaip galite apsigauti pamanydami, kad ji tikra.


* Šiurpusis slėnis (angl. uncanny valley) – situacija, kai tam tikriems dirbtiniams objektams kopijuojant žmogų savo išvaizda ir judesiais, pasiekiama tokia riba, kai realistiškumas tampa atstumiantis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: