„Asus“ pristato pirmąjį sulankstomą nešiojamąjį kompiuterį: štai, ką gero gali pasiūlyti „Zenbook 17 Fold OLED“ (Video)  (1)

Nešiojamieji kompiuteriai yra sulankstomi įrenginiai, bet „Asus“ savo gaminį sulankstė kitaip nei įprasta. Taip, kaip mums jau darosi įprasta matyti išmaniųjų telefonų rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CES 2022 parodoje „Asus“ pristatė sulankstomą nešiojamąjį kompiuterį „Zenbook 17 Fold OLED“.

Įrenginys, vadinamas pirmuoju pasaulyje 17,3 colio sulankstomu OLED nešiojamuoju kompiuteriu. Jis sukurtas pagal MIL-STD 810H patvarumo standartus ir siūlo du skirtingus rodymo režimus.

Kompiuterį galima atidaryti kaip knygą kietu viršeliu, kad susidarytų vienas 2 560 x 1 920 raiškos 17,3 colio ekranas 4:3 formatu. Vartotojai kompiuteriu gali naudotis kaip planšete arba gali susieti „Zenbook“ su bendrovės „ErgoSense Bluetooth“ klaviatūra ir naudotis viso ekrano vaizdu.

Antrasis variantas – naudoti nešiojamąjį kompiuterį sulenkus jį į du 12,5 colio 1 920 x 1 280 raiškos ekranus (kiekvieną 3:2 formatu). Ekrano klaviatūra gali būti įkelta į apatinį ekraną arba įrenginys gali vėl susisieti su „Bluetooth“ klaviatūra, kad abu ekranai rodytų turinį.

Bet kuriuo atveju ekrano atsako laikas yra 0,2 ms, didžiausias ryškumas yra 500 nitų, kontrastas yra 1 000 000:1 ir 100 procentų palaikoma DCI-P3 spalvų gama ir „Dolby Vision“ HDR.

 

Įrenginyje įmontuota 5 MP žiniatinklio kamera su triukšmo mažinimo technologija, padidinanti vaizdo skambučio garso aiškumą, o infraraudonųjų spindulių funkcija leidžia lengvai prisijungti naudojant „Windows Hello“. Kompiuterio DI sistema taip pat geba aptikti naudotoją, automatiškai sureguliuoti ekrano ryškumą ir spalvas bei kontroliuoti temperatūrą.

Nešiojamasis kompiuteris turi 12 kartos „Intel Core i7 U“ serijos procesorių ir „Intel Iris X“ grafiką, palaikomą 16 GB LPDDR5 RAM ir 1 TB SSD atminties. Palaiko „Wi-Fi 6E“, „Bluetooth 5.2“, turi du „Thunderbolt 4“ prievadus ir 3,5 mm kombinuotą garso lizdą ausinėms arba išoriniam mikrofonui, nors įrenginys taip pat turi „Harman Kardon“ sertifikuotą keturių garsiakalbių rinkinį su „Dolby Atmos“.

 

Kitos pagrindinės specifikacijos apima greitą 75 Wh ličio jonų baterijos įkrovimą, „Windows 10 Home“ arba „Windows 10 Pro“ pasirinkimą ir „Cortana“ bei „Alexa“ balso sąveikos palaikymą.

„Zenbook 17 Fold OLED“ bus parduodamas nuo šių metų vidurio, kaina kol kas neatskleidžiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)

Komentarai (1)