Pristatė neįtikėtiną transporto priemonės koncepciją: tvarus hibridinis „Air Yacht“ galės ne tik plaukti, bet ir skraidyti (Foto, Video)  (6)

„Lazzarini Design Studio“ pristatė naujausią savo kūrinį. „Air Yacht“ sukurta stilingai keliauti jūra ar dangumi, plūduriuojant dviem helio pripildytais dirižabliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pierpaolo Lazzarini yra žinomas dėl ekstravagantiškų dizainų, tokių kaip gulbės formos „Avanguardia“ ir jo tuščiavidurė superjachta „The Shape“.

„Air Yacht“ yra naujas Lazzarini neįprastų, prabangių dizainų serijos papildymas. Skraidantį katamaraną pakelia du 150 metrų dirižabliai, sujungti abiejose 80 metrų ilgio centrinio korpuso pusėse.

 

Centrinis korpusas yra 10 metrų pločio ir leidžia gerėtis 360 laipsnių panoraminiu vaizdu. Pagrindinė kajutė, valgomojo zona ir svetainė yra centriniame korpuse, o dviejuose dirižabliuose yra po penkis svečių kambarius, kuriuose iš viso telpa 22 keleiviai.

Dirižabliuose yra iki 400 000 m3 suslėgtų helio dujų. Tai leidžia „Air Yacht“ neskubiu 60 mazgų (111 km/h) greičiu skristi šiek tiek ilgiau nei 48 valandas, kol reikės pasipildyti degalų. Plaukdama vandenyje „Air Yacht“ juda 5 mazgų (9 km/h) greičiu.

Centrinio korpuso viršuje yra sraigtasparnių nusileidimo aikštelė, tikriausiai skirta keleiviams, kurie norės iš katamarano pasiekti vietoves šiek tiek greičiau nei 60 mazgų greičiu.

 

Dviejų dirižablių viršūnėse sumontuotos saulės baterijos, kurios padeda papildyti hibridinio laivo itin lengvus akumuliatorius, maitinančius elektrinius laivo rotorius. Įspūdinga koncepcija pristatoma kaip tvari prabangių kelionių forma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(4)
(11)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: