Viena Pietryčių Azijos valstybė karinėms reikmėms įsigijo porą reaktyvinių kuprinių - galės pakilti net į 4,5 km aukštį ir skrieti 200 km/val. greičiu, bet kaina tokia, kad atvips žandikaulis  ()

Dar visai neseniai reaktyvinės kuprinės ir kostiumai buvo kažkas, kas egzistavo tik komiksų knygose ir fantastiniuose filmuose. Tačiau šias technologijas jau bandė ir Jungtinės Karalystės policija, ir JAV Jūrų pėstininkų korpusas. O dabar viena Pietryčių Azijos valstybė įsigijo dvi amerikietiškas „JetPack Aviation“ reaktyvines kuprines.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip reaktyvinę kuprinę galima panaudoti karyboje? Galite įsivaizduoti, kaip ši technologija praverstų išsilaipinant iš karinių laivų ar žvalgant apylinkes. Reaktyvinės kuprinės, žinoma, veikia labai garsiai, todėl artima žvalgyba greičiausiai nėra galima. Tačiau lengvai valdoma ir vertikaliai kylanti kuprinė leidžia peršokti gamtines ir žmogaus sukurtas kliūtis.

„JetPack Aviation“ kompanija yra toliausiai pažengusi šioje srityje. Jos reaktyvinės kuprinės teoriškai leistų pakilti net į 4,5 km aukštį ir išvystyti beveik 200 km/val. greitį. Tiesa, ore „JetPack Aviation“ kuprinės išsilaiko vos kelioliką minučių, bet kartais gali pakakti ir to. „JetPack Aviation JB12“ turi 6 turboreaktyvinius variklius, kiekvienas iš jų pasižymi 40 kg trauka. Jie gali deginti žibalą, aviacinį kurą ar tiesiog dyzeliną - visi šie degalai chemiškai yra artimi vienas kitam.

Tai rodo faktas, kad viena neįvardinta Pietryčių Azijos valstybė įsigijo porą  „JetPack Aviation“ reaktyvinių kuprinių ir planuoja jas naudoti karinėms reikmėms. Galima nuspėti, kad bus atliekami bandymai, kurių metu bus išsiaiškintos reaktyvinių kuprinių pritaikymo galimybės.

 

Šis paslaptingas sandoris išryškino šios technologijos kainą - dvi „JetPack Aviation“ reaktyvinės kuprinės neįvardintai valstybei kainavo 800 tūkstančių JAV Dolerių. Gamintojas teigia, kad kaina ateityje bus mažesnė - naujos technologijos visada yra labai brangios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()