Telefono garsiakalbis veikia nekokybiškai? Išbandykite šiuos patarimus  ()

Kaip jau supratote, Jūs nesate vieninteliai, kurie susidūrė su šia problema. Jūsų telefono garsiakalbiams veikti tinkamai trukdo, Jums žinomu ar nežinomu būdu, patekę skysčiai ir nešvarumai. Iš tiesų, jei pasidomėtumėte, turbūt sunkiai rastumėte pažįstamą, kuris nebuvo niekada užpylęs ant telefono arbatos, kavos ar vandens puodelio. Tačiau, net jei akivaizdžiai viso puodelio arbatos ir neužpylėte, bet pajutote, kad telefono garsiakalbis veikia tyliau ar skleidžia nekokybišką garsą, greičiausiai Jums net nepastebint vienokie ar kitokie lašeliai pateko į Jūsų telefono garsiakalbius. Pavyzdžiui, jei naudojate telefoną sportuodami ar karštą vasaros dieną, yra didelė tikimybė, kad prakaito lašeliai užlašės ir pateks pro garsiakalbių skylutes. Tačiau, nesijaudinkite, nes šiame straipsnyje pateiksime paprastų patarimų, kaip pašalinti vandenį iš telefono garsiakalbio. Tiesiog pasiruoškite išbandyti šiuos patarimus!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tiesų, kuo greičiau imsitės veiksmų, tuo didesnė tikimybė, kad nereikės telefono remonto ir garsiakalbius keisti naujais. Šiuolaikiniai telefonai, net ir turintys apsauga nuo vandens, ją turi tik ribotą laiką. Todėl skysčiai, užsibuvę ilgiau to laiko, vis vien sugeba prasiskverbti ir pridaryti žalos.

1. Patikrinkite, galbūt telefone yra garsiakalbio valymo funkcija

Kai kuriose Android telefonų versijose yra speciali funkcija, skirta pašalinti nešvarumus iš telefono garsiakalbio, kai jis blogai skamba. Ši funkcija aukštu garsu paleidžia aukšto dažnio garsą, kad iš garsiakalbio pašalintų vandenį, dulkes ir kitas pašalines daleles. Taigi, prieš bandydami kitą pateiktą patarimą, pirma patikrinkite, ar jūsų telefone yra tokia funkcija. Ji gali vadintis "Speaker Cleaner", "Clear Speaker" ar kitaip, priklausomai kaip ją pavadino gamintojas. Pavyzdžiui, kai kuriuose telefonuose, kuriuose naudojama MiUI (modifikuota Android) programinė įranga, ši funkcija vainama "Clear Speaker" (išvalyti garsiakalbį). Pasirinkite "Settings" -> "Additional Settings" -> "Clear Speaker" ir, vadovaudamiesi ekrane pateikiamomis instrukcijomis, išvalykite vandenį iš telefono garsiakalbio.

2. Naudokite specialius ypač aukšto dažnio garsus

Jei telefone nėra garsiakalbio valymo funkcijos, galite ieškoti kitų būdų kaip paleisti ypač aukšto dažnio garsą, kad iš telefono garsiakalbio išstumtumėte vandenį. Tačiau jokia paprasta pramoginė daina to nepadarys. Turite ieškoti garsų, sukurtų specialiai vandeniui iš telefono garsiakalbių valyti. Tokių garsų galite ieškoti Youtube. Arba, galite atsisiųsti tam skirtą programėlę iš gaminto programėlių parduotuvės. Tiesiog „App store“, jeigu pas jus iPhone, ar „Play Store“, jei naudojate Android įrenginį, parduotuvėje įveskite "Speaker Cleaner" (garsiakalbių valiklis), ir tikrai tokią programėlę rasite. Šios aplikacijos, kaip ir telefonuose esanti integruota "Speaker Cleaner" funkcija, atkuria garsų, vibruojantį garsą, kuris pašalina vandenį iš telefono garsiakalbio. Naudodami tokią programėle papildomai remkitės šiais patarimais:

  • Paleidus programėlę ar valymo garsą iš Youtube, įsitikinkite, kad atjungėte telefoną nuo Bluetooth garsiakalbio arba ausinių, jei juos naudojate. Nebent norite valyti ne telefono garsiakalbi, o ausinių ar kolonėlės.
  • Padidinkite telefono garsą iki maksimalaus.
  • Telefono garsiakalbį valymo metu laikykite nukreiptą žemyn.
  • Kol bus baigtas procesas, gali praeiti ir kelios minutės.
  • Po valymo, pabandykite paleisti savo mėgstamą dainą, kad išgirstumėte, ar dabar telefono garsiakalbis veikia gerai. Priešingu atveju procesą pakartokite dar kelis kartus.

 

3. Leiskite telefonui visiškai išdžiūti

Aukšto dažnio garsas sugeba pašalinti vandenį iš telefono garsiakalbio ne visais atvejais (tik tuomet jei vanduo nepateko giliai į garsiakalbio vidų). Po valymo specialia programėle, telefoną vis vien reikia visiškai išdžiovinti. Galite palikti telefoną kambario temperatūroje kelioms valandoms (arba per naktį). Tik įsitikinkite, kad telefoną padėjote taip, kad garsiakalbis būtų nukreiptas žemyn. Arba galite dienai telefoną įdėti į nevirtus ryžius, kurie papildomai sutrauks visą drėgmę.

 

Patarimai nepadėjo? Kuo skubiau atlikite telefono remontą.

Deja, jei nė vienas iš mūsų patarimų, kaip pašalinti skysčius iš garsiakalbių, nesugebėjo atgaivinti prislopinto garsiakalbio, teks pristatyti telefoną remontui į specializuotas dirbtuves. Taip pat kaip ir pirminį remontą pagal patarimus, kuri bandėte atlikti patys, reikėjo atlikti kaip įmanoma greičiau, taip ir šiuo atveju - techniškai išardyti ir fiziškai išvalyti skysčių pažeistus garsiakalbius meistrai turi kuo skubiau, norint išvengti, kad skysčių padaryta žala būtų kuo mažesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Elmeistrai.lt
Elmeistrai.lt
(7)
(6)
(1)

Komentarai ()