„Xiaomi“ kuria geresnes baterijas ateičiai - bus talpesnės, bet to paties dydžio  ()

Nors mokslininkai įnirtingai ieško, kuo pakeisti ličio jonų baterijas, maksimalaus savo potencialo jos dar nepasiekė. Ličio jonų baterijos buvo pristatytos 1991 metais ir dabar yra net 97 % pigesnės nei buvo tada. „Xiaomi“ mano, kad jas dar galima pagerinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi“ leidžiasi į elektromobilių gamybą, bet baterijų patobulinimai yra susiję su išmaniaisiais telefonais. Visi nori plono, stilingo įrenginio su didele baterija, bet tai sunku pasiekti. Jei norite didesnės baterijos, turėsite susitaikyti su storesniu ir sunkesniu telefonu. Bet gal nebūtinai?

„Xiaomi“ teigia, kad kartu su baterijų gamintojais pagerino išmaniųjų įrenginių baterijų architektūrą ir taip padidino jų energijos tankį 10 %. Kitaip tariant, to paties dydžio baterija bus 10 % talpesnė. Jokios paslapties čia nėra - siliciu apdorotas anodas. Tai nėra naujas išradimas, tačiau „Xiaomi“ stengiasi pastūmėti tokias baterijas į masinę gamybą ir išnaudoti jų privalumus energijos tankio didinimui.

Siliciu apdoroti anodai yra šioks toks saugumo iššūkis, nes įkraunant bateriją jie plečiasi, o vėliau susitraukia. Todėl naujos „Xiaomi“ baterijos turės pagerintas izoliacijos priemones bei vadinamąją „degalų matuoklę“ - mikroschemą, kuri stebės baterijos būklę.

 

Aišku, 10 % pagerėjimas neatrodo įspūdingai, bet priklausomai nuo telefono tai - 100 papildomų veikimo minučių. Tiesa, tą geresnę bateriją greičiausiai suvalgys geresnis ekranas, stipresnis procesorius ir kitos technologijos, kurios dabar greitai sunaudoja prieinamus baterijos resursus. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()