JAV karines pajėgas jau šiemet papildys kovos mašinos „Stryker“, aprūpintos lazeriniais ginklais (Video)  ()

Remiantis „Defense News“ pranešimu, JAV armija jau šiemet planuoja gauti 4 kovos mašinas „Stryker“, aprūpintas 50 kW galios lazeriniais ginklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Directed Energy Maneuver“ trumpojo nuotolio oro gynybos (DE M-SHORAD) sistema, kuri iki šiol neturėjo paprastesnio pavadinimo, dabar pavadinta „Guardian“, pranešė „Defense News“.

Strateginių ir tarptautinių studijų centre vykusiame renginyje kalbėjo Greitųjų pajėgumų ir kritinių technologijų biuro (RCCTO) vadovas generolas leitenantas L. Neilas Thurgoodas ir skaičiavo, kad ginklų sistemos pristatymas įvyks rugsėjį.

Praėjusiais metais pranešėme, kad „DE M-SHORAD“ sistema greičiausiai bus įdiegta 2022 m., o galingas lazeris bus maitinamas didelės talpos baterijomis, kurias įkraus „Stryker“ dyzeliniai varikliai.

 

„Defense News“ pranešė, kad pristatymas JAV armijai vis dar vyksta, nors šį mėnesį turėjo būti atlikta keletas bandymų, kurie taip pat tęsis vasario mėnesį.

„Kord Technologies“, KBR dukterinė įmonė, su kuria iš pradžių sutartis buvo sudaryta 2019 m., lazerinio modulio pastatymą subrangos sutartimi perdavė bendrovėms „Northrop Grumman“ ir „Raytheon Technologies“, pranešė „Defense News“.

 

Visgi, „Northrop Grumman“ susidūrė su galios ir šilumos valdymo problemomis, tad praėjusių metų rugpjūtį tik „Raytheon“ galėjo pademonstruoti savo lazerinį ginklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()